Žebra na medu
FOTO: autorka

Žebra na medu

30. 4. 2016

Nedávno jsem sem dávala recept na kuře na medu a slibovala jsem Vám další pochoutku. Tou budou žebra na medu. Dělají se hodně podobně, ale přece jenom jsou tam malé rozdíly. Kdo zkusí, neodolá. Je to fakt dobrůtka, kterou rádi pohostíme i naše návštěvy. Zatím se všechny jen olizovaly. 

Na tento recept potřebujete krásný bůček, množství si udělejte podle svých potřeb, ale já kupuji asi kilo masa. To si nařežu na plátky podél kostí a klidně ještě pak na slabší kousky. Je toho "více", rychleji se maso propeče a pro nás fakt stačí menší kusy masa. Maso osolíme.

Pak si připravíme do misky marinádu:

3 lžíce medu
6 lžic kečupu
6 stroužků česneku (prolisovat)
3 lžíce oleje
asi 200 ml vody
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worčestrové omáčky
2 lžíce kvalitní a chutné horčice
1 sáček grilovacího koření (nebo nějakého, jaké máte sami rádi)

Vše pořádně promícháme, aby vznikla hladká směs. Do té potom naložíme žebra - je to dobré mít naložené pár hodin, ale stačí třeba naložit aspoň na 3 hodiny.

Maso dáme do pekáče, všechnu marinádu vylijeme na maso a dáme péci. Asi půl hodiny peču přikryté (poklicí nebo alobalem) na 180 - 200°C, potom odkrývám. Podle potřeby podlévám ještě vodou, aby žebra zůstala hezky namočena. Když je slabé maso, peču celkem asi hodinu, silnější pláty až hodinu a půl.

Podávám s chlebem, křenem, hořčicí a kyselou okurkou.

 

 

 

 

 

 

 

recepty
Hodnocení:
(4.4 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Oprava,bože jak mi tam vletělo to hnusné slovo nikdo,.Omlouvám se všem za hrubku jak prase.
Alena Várošová
Leni,díky za receptík.Žebra v jakékoliv podobně neděláme,totiž je u nás nykdo nejí.Brácha má hospodu,kde nakládaná žebra každý pátek večer a další jeho speciality prodává,takže má hospodu vždy narvanou.Nikdy by mne nenapadlo jít tam něco ochutnat a sedět v zakouřené hospodě.Ale chuťovka to může být,nic proti.
Jaroslava Korpášová
Je to dobrůtka, měli jsme tu čest u Lenky s Jiříkem ochutnat.
Karel Boháček
Já doporučuji med na žebrech. Paní je spokojena.
Eva Balúchová
Toto je jídlo,kterému se v poslední době snažím vyhýbat.Ale nevím,nevím,vypadá to nádherně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.