Pro radost všem i tuto ZEM
Ilustrační foto: Alena Várošová

Pro radost všem i tuto ZEM

6. 5. 2016

Sypu, sypu štěstí, všude na rozcestí,

vydechuji radost, aby jí bylo stále dost.

S hvězdami si povídám, hvězdný prach

v rukou mám a s ním každou duši,

kterou potkám, pohladím.

Usmívám se na Slunce, den,co den,

i když je schované za mraky,

i když pluje mezi oblaky.

Sluníčka mám v očích,

stále se krásně točí.

Duše moje plná lásky,

tančí nekonečným prostorem,

a vydechuje třpytivou, láskyplnou mlhu,

na všechny bytosti a na matičku Zem.

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Mně se báseň líbí, ať s rýmem či bez rýmu. Podstatné je, že si ji pár lidí rádo přečetlo. Vždyť byla určena - pro radost všem. Tak sypte dál to štěstí, třeba na rozcestí.
Jiří Libánský
Především, Zuzano, když to napíše právě pan Boháček. To člověka pobaví, že ano? :-) :-) . Je to velmi poetická a emotivní báseň. *****
Zuzana Pivcová
Jste duše všeobjímající a taková jistě zůstanete i přes nějaké zdejší "umělecké výhrady". Vidím, že tu máme odborného recenzenta či spíše už kritika, tak to já bych v téhle roli vystupovat nechtěla. Ačkoliv už sem píšu básně dost dlouho, nedovolila bych si jako neodbornice říct, že to a to je dost slabé. Nejlepší je být spíše zdrženlivější a začít s kritikou sám u sebe.
Květa Chobotová
Vážené dámy,vážený pane, z celého srdce Vám děkuji za to,že vůbec moji tvorbu čtete, já píšu hlavně pro vlastní potřebu vyjádřit to, co je mně.... s láskou k Vám květa
Jana Šenbergerová
Alenčin pohled z okna se mi líbil už na Fotu dne a vaše duše plná lásky vydá za ty nejdokonalejší rýmy. V poslední době je třeba každé dobré duše, aby byl svět v rovnováze.
Alena Várošová
Paní Květo,tak jak píše paní Jiřina,každý jsme nějak začínali,pište dál.Děkuji redakci,že vybrala vůbec moje foto,byla jsem tím překvapená.Je to foceno z terasy z pravé strany jsou už postaveny,nebo se stavějí rodinné domky.Kupy písku a hlíny jsou na pozemcích,kde se dudou dělat inženýrské sítě pro další výstavbu ulice.
Karel Boháček
Co ta fotka - ty kupky to je štěstí ? To tedy hned jdu kupit a shromažďovat - mám to za barákem. Ta báseň není špatná, ale rýmově dost slabá..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 8. týden

Tento týden si zahrajeme na školu. Vědomostní kvíz se bude týkat fyziky. Tak schválně, co všechno si ještě pamatujete ze školy?

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

24%

Pohodlí

17%

Ušetřený čas

17%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

21%