Ilustrační foto: ingimage.com
Jak děti vidí seniory? Špatně.
14. 6. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
14.6.2016 20:38
A ještě letmo, co píše J. Jakubcová. To je jasný, že seniorům je dobře v jejich bytečcích, klubovnch apod. , jen pro seniory. Ale neměli bychom mít odpovědnost za to, abychom se "šťastně neizolovali" od světa mladších , ale naopak aktivně pomáhali vytvářetn správnou představu dětí o stáří? Že to je rovnocenná část života, stejně jako např. dětství? Nebo si někdo ze seniorů myslí, že stáří je hlavně příprava na konec?
Oldřich Čepelka
14.6.2016 20:34
Je to hrozně dlouhý text :-( Ale teda co s tím? Moje dílčí řešení: Dělat společně s dětmi. Např. literární soutěž, jak děti vidí stáří. Nebo přes školu zorganizovat, aby děti chodili se seniory (ne příbuznými) a hledali po městě zanedbaná zákoutí, zrezivěšlá zábradlí apod., a pěkně to zmapovali a odnesli na městský úřad. Mám podobných projektů několik. Chybí jen lidi, kteří by s tím pomohli. (Učit se o starých ve škole je dobrý, ale nejlepší jsou společné zážitky, společné cíle, společné aktivity. To je teba vymýšlet a uskutečňovat.)
Jarmila Komberec Jakubcová
14.6.2016 19:02
Čím bohatší země tím narůstá i mezigenerační odcizení. V Austrálii, kde jsem byla na návštěvě je zcela běžné, že senioři žijí štastně a spokojeně mezi svými vrstevníky v tzv. satelitních vesničkách.Malé domečky zasazené do zahrady, společné klubovny, bazény či tělocvičny. Tak chce žít většina seniorů se kterými jsem hovořila. Každý má svoje soukromí, ale může se scházet s ostatními na společných aktivitách. I mně by se líbilo takto dožít zbytek života.
Helena Votíková
14.6.2016 18:51
Škoda, že neznáme ten dotazník. Nevím jak bych na základní škole odpovídala na otázky týkající se stáří já. Vzpomínám, že jsme v té době dostávali i od cizích starých lidí vynadáno za lumpárny. A aby se ke starým lidem mladí chovali podle příručky to mi nějak nejde pod nos.
Jarmila Fialová
14.6.2016 18:08
Nevidím to tak špatně,alespoň co se mých dětí týká.Je to především ve výchově.
Naděžda Špásová
14.6.2016 17:23
Bohužel, situaci nás seniorů v budoucnu nevidím vůbec růžově. A když poslouchám a sleduji školní děti, tak se přímo děsím. Nevím, jestli školní projekt ve školách něco změní. Jsem v tomhle opravdu skeptik.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA