Ilustrační foto: ingimage.com
Papej, Karlíčku, babička navařila
27. 4. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lucie Krýže
21.6.2016 10:09
S dospíváním mých dětí přišla i manželská krize a nedostatek peněz. S vděčností jsem vzpomínala na recepty mé babičky, která si také musela jistý čas pomoci s málem.
Děti dospěly a já se rozvedla. Splatila dluhy a našla s dcerou společnou zálibu ve zkoušení nových i starých receptů.
Blížila se mi 50 a stehdy jsem potkala nového partnera. S ním přišly do naší rodiny další, už dospělé, děti. Vlastní syn a tři vyženěné z druhého manželství.
Jak se mi teď pokusy z kuchyně hodí!
Šest dětí + jejich šest partnerů + přibívající vnoučata. Holky drží diety, vyznávají různé stravovací styly. Kluci jsou zvyklí na vaření svých maminek. Děti mají zrovna v období, kdy odmítají vše zelené, vše mazlavé, vše sladké, maso, brambory, ovoce, tučné, luštěniny, polévky,.... a za týden si to prohodí zas za něco jiného. Zkuste se nedělní oběd. ;-)
Anna Čípová
30.4.2016 21:00
U nás doma se říkávalo: "Doma jez,co máš a venku co ti dají. Když náš blízký připravuje pohoštění s láskou, tak my svým odmítnutím nemáme kazit jeho radost.
Karel Boháček
30.4.2016 13:02
To je složité, nezavděčíš se nikdy - vždy se najde otesánek i anoretik , labužník i hanitel.
Dagmar Bartušková
30.4.2016 11:46
Žádný problém. Mladí si vaří sami, a já jsem k nim pozvána, a nebo se všichni rádi najíme v dobrých restauracích. U mě doma nabídnu pouze studenou kuchyni - chlebíčky, a ty mají nejraději. Když se vracejí z dalekých cest, vždy volají, jestli budou. Navařila jsem se dost, a vždy jen to, co měli a mají rádi.
Libor Farský
30.4.2016 11:36
S nostalgií vzpomínám na škubánky mé babičky, kterou již nikdy nikdo nepřekonal. Dělala je takové, že přímo samy klouzaly do krku. Maminka se je od ní téměř naučila a od ní i má žena, (brambory jsem šťouchal já). Po její smrti mi je ještě nějakou dobu maminka posílala z Prahy poštou. ♥
Naděžda Špásová
30.4.2016 10:37
Na nedělní oběd chodí syn s rodinou. Vždycky se ptám, co mám uvařit, abych předešla tomu, co je napsáno v článku. Ale kdyby se chovala návštěva takovýmhle způsobem, nevím, asi bych to nevydýchala. Je to vždycky o toleranci, ale všech.
Květoslava HOUDKOVÁ
30.4.2016 08:26
Jsem ráda, že u mne se jídlo pro děti-vnoučata "vyřešilo samo". Když byli malí tzv. "sežrali vše a vypili i koze pití"! Teď jsou všichni dospělí - na oběd apod. je nezvu - garzonka je malá=nevešli by se. Vařit pro více lidí a starosti s tím spojené = nemám zájem. Občas při cestě k nim vezmu s sebou koláč apod.- jen ochutnání. Rodiny i vnouč. vaří dobře a co kdo jí se vzájemně nestaráme.
Zuzana Pivcová
30.4.2016 07:30
Ono se tohle jiné pojetí stravy netýká jen mladých lidí. I řada nás zralejších se stravuje "jinak", to je každého svobodná vůle. Je pravda, že v létě mi náš "kastelán" na chalupě zprvu s despektem říkal, co to jím a jak můžu v sobě potlačit přirozenost a nechat se někým zblbnout, Pak, když začal mít zdravotní problémy, i on snížil váhu a upravil jídelníček. Doufám, že v létě se budeme respektovat bez komentářů. Lituji lidi, tedy spíš ženy, které vaří s láskou, a pak, když to někdo odmítne, berou to málem jako svou prohru. Ale tak to není. K jídlu by se mělo přistupovat právě jako ke všemu s vědomím, že lidé jsou různí a ne vše jim sedí, což ovšem není projev neúcty a nelásky. :-)))
Růžena Marková
30.4.2016 06:25
Článek je moc hezky napsaný. Vím z vlastní zkušenosti, že se dětem špatně trefuje do chutí a to u mně je zelenina a ovoce hojně zastoupené. Já praktikuji rodinný oběd tak, že se zeptám co mám uvařit. Každý si řekne na co má chuť a vařím podle toho kolik lidí se shodlo na jednom jídle. V podstatě nemám problém rodinu uctít.
V článku je zlehčována česká kuchyně. Je to zneznalosti. Česká kuchyně se musí umět uvařit. Používá se v ní hodně zeleniny a ovoce ve spojení s masem. Jen lidé to nevědí, nebo nechtějí vědět.
Zdenka Jírová
30.4.2016 00:02
Můj vnuk se ke mně těší, že mu uvařím smetanovou omáčku a knedlíky. Vařím to prakticky výhradně pro něho, doma jedí zdravou výživu. Ani já si knedlíky pro sebe nevařím, jím hlavně zeleninu a drůbeží maso. Občas ale lze jíst i něco, co sice není úplně zdravé, ale určitě neublíží.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA