Ilustrační foto: ingimage.com
Samoty se bojíme více než smrti
2. 5. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
4.5.2016 22:11
Je to adekvátní zamyšlení, vcelku pravdivé. Nemusí to být ale vždy tak, když se člověk ještě za svého mládí umí obklopovat přáteli, je rád ve společnosti a hlavně vychází dobře se svými dětmi, kteří jsou mu nejblíže, vždy má někoho, na koho se může obrátit. přátelské vztahy se musí udržovat a nenechat je rozbít pro nějakou prkotinu. Buďme ke svým přátelům tolerantní, oni nám to vrátí. Jsem již 10 let sama, ale mám velmi dobré vztahy se svými dcerami i vnoučaty a hlavně mám několik "kmenových " přítelkyň, s kterými se přátelím několik desetiletí a jsme stále ve velmi dobrém přátelském vztahu.
Zuzana Pivcová
4.5.2016 20:02
Nechci tu pronášet nějaké "kacířské myšlenky". ale myslím, že podobně, jako je řada lidí jen pasivními konzumenty umění a zábavy, nebo i péče o zdraví, přistupují tak i k samotě. Tedy, nedovedou nebo nechtějí do ní vložit něco sami a čekají, že to někdo za ně vyřeší. Vždyť ta konečná etapa je opravdu plynulým pokračováním předchozího života, a ne nadarmo se říká, že. jak kdo zasel, tak sklízí. A říkám to z pozice a s pocity člověka, který také žije sám, a mám pochopení pro ty, kteří se octnou náhle ve skutečně svízelné situaci.
Jana Šenbergerová
4.5.2016 18:47
Zatím se v takové situaci nenacházím, proto ji mohu těžko posoudit. Jsou lidé, kteří jsou sami proto, že si k sobě nikoho nepustí a jiní, kteří ač sami a bez rodiny, mají kolem sebe pořád spoustu lidí. Myslím, že to, jak prožijeme terciální sféru života, hodně závisí na tom, jak žijeme svůj život předtím. Asi je něco v našem světě špatně, když s tím máme takový problém.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA