Ilustrační foto: ingimage.com
Když mladí učí dříve narozené
13. 5. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Anderlová
17.6.2017 17:34
Poradím pokud o to stojí ....já si taky od mladých nechám ráda poradit je spoustu nových věcí ,potravin atd.
Soňa Prachfeldová
15.5.2016 19:50
Neradím, pokud nejsem tázána, pomoc ráda přijmu od dětí, pokud ji potřebuji, je to instalace pc, programů, také tv a ony zase - mami, jak děláš tohle a tohle... vnučka mi zase řekne co frčí v módě, jsem spokojená a myslím, že si rozumíme a respektujeme se navzájem
Alena Tollarová
15.5.2016 19:38
Mně přijde úplně normální, že se s mladými obohacujeme různými postřehy nebo radami navzájem.
Jana Šenbergerová
14.5.2016 13:08
Jen ať si mladí dělají věci po svém, já si je také dělala, jak jsem uznala za vhodné, a dělám to dodnes. Technický pokrok je charakteristický pro všechny generace a jen tak pro zajímavost - mezi knedlíky a bulgurem či kuskusem zas tak velký rozdíl není, pouze v přípravě. Leccos uniká nejen starým, ale i mladým. Všechno se zoufale odlidšťuje a stále více vzdaluje od přírody, či dokonce staví proti ní. Vymýšlí se pomůcky pro usnadnění a zrychlení práce, ale spousta lidí tak získává jen čas na vydělávání peněz na všechny ty novoty, bez kterých je docela možné se obejít. Dnešním mladým se pro změnu ani nesní o tom, jak by mohl být život krásný i bez té "rychlosti".
Zdenka Jírová
13.5.2016 23:54
Mám ráda nové věci, tak si ráda nechám poradit od dcer a vyzkouším. S PC mi pomáhají se složitějšími nebo novými věcmi. Vaří si po svém způsobu, ale když přijdou na návštěvu chtějí uvařit něco podle mé kuchyně. Třeba knedlíky a svíčkovou. Já zase díky nim jsem poznala, jak používat nové druhy zeleniny, které jsem dříve neznala. Je to jen o toleranci s jinou generací.
Květoslava HOUDKOVÁ
13.5.2016 21:01
Do vaření mladým "nekecám", ale potěšilo mne, že je zaujalo moje "fofr těsto", občas i něco dalšího, co přivezu "okoštovat". Ale vnuk se mi umí "pomstít": Uvaří - pozve mne = má to dobré, tak se nacpu a už ani nevečeřím! A jak ráda přijmu pomoc 4 "odborných poradců" pro Filipa. OK
Alena Várošová
13.5.2016 20:36
Je jiná doba,jak bývala za našich mladých let.Mladí jsou šikovnější v moderních technologiích v chytrých telefonech,tabletech,moderních fotoaparátech,tak někdy se učíme i my od nich. Ve vaření,ať si vaří co jim chutná,jestli vaříí na oleji,másle či sádle je mi to fuk.
Elena Valeriánová
13.5.2016 17:51
Když jsme nedávno dali osmiletému vnoučkovi digitální fotoaparát, tak mi řekl "babi, prozradíš mi ty tvoje fotografické fígly? Chci fotit jako ty." Bylo to hezké a potěšující.
Hana Rypáčková
13.5.2016 17:50
Nějak to nehrotím, mladí zase nemají tolik času a tak mnohé na počítači jsem vyzkoušela dříve a jim poradila. A oni/hlavně vnoučata/ zase pomáhají nám. Nezdá se, že my jsme ti nemohoucí a závislí na nich...Nechám si klidně mládež v kuchyni . Vlastně, když přijedou moc brzy- klidně dovaří oběd a já si sednu a povídám nebo si hraji s mrňaty. Je pravda, že moje maminka ve stáří docela lpěla k stereotypu, ale mobil používala , platební kartu taky a o zdravou výživu se zajímala.
Asi už éra "moudrých starců" skončila.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA