Když mladí učí dříve narozené
Ilustrační foto: ingimage.com

Když mladí učí dříve narozené

13. 5. 2016
děti rodina vnoučata
Hodnocení:
(4.8 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Anderlová
Poradím pokud o to stojí ....já si taky od mladých nechám ráda poradit je spoustu nových věcí ,potravin atd.
Soňa Prachfeldová
Neradím, pokud nejsem tázána, pomoc ráda přijmu od dětí, pokud ji potřebuji, je to instalace pc, programů, také tv a ony zase - mami, jak děláš tohle a tohle... vnučka mi zase řekne co frčí v módě, jsem spokojená a myslím, že si rozumíme a respektujeme se navzájem
Alena Tollarová
Mně přijde úplně normální, že se s mladými obohacujeme různými postřehy nebo radami navzájem.
Jana Šenbergerová
Jen ať si mladí dělají věci po svém, já si je také dělala, jak jsem uznala za vhodné, a dělám to dodnes. Technický pokrok je charakteristický pro všechny generace a jen tak pro zajímavost - mezi knedlíky a bulgurem či kuskusem zas tak velký rozdíl není, pouze v přípravě. Leccos uniká nejen starým, ale i mladým. Všechno se zoufale odlidšťuje a stále více vzdaluje od přírody, či dokonce staví proti ní. Vymýšlí se pomůcky pro usnadnění a zrychlení práce, ale spousta lidí tak získává jen čas na vydělávání peněz na všechny ty novoty, bez kterých je docela možné se obejít. Dnešním mladým se pro změnu ani nesní o tom, jak by mohl být život krásný i bez té "rychlosti".
Zdenka Jírová
Mám ráda nové věci, tak si ráda nechám poradit od dcer a vyzkouším. S PC mi pomáhají se složitějšími nebo novými věcmi. Vaří si po svém způsobu, ale když přijdou na návštěvu chtějí uvařit něco podle mé kuchyně. Třeba knedlíky a svíčkovou. Já zase díky nim jsem poznala, jak používat nové druhy zeleniny, které jsem dříve neznala. Je to jen o toleranci s jinou generací.
Libor Farský
Někdy mi vadí, když v mém oboru (stavebnictví) vejce poučuje slepici.
Květoslava HOUDKOVÁ
Do vaření mladým "nekecám", ale potěšilo mne, že je zaujalo moje "fofr těsto", občas i něco dalšího, co přivezu "okoštovat". Ale vnuk se mi umí "pomstít": Uvaří - pozve mne = má to dobré, tak se nacpu a už ani nevečeřím! A jak ráda přijmu pomoc 4 "odborných poradců" pro Filipa. OK
Alena Várošová
Je jiná doba,jak bývala za našich mladých let.Mladí jsou šikovnější v moderních technologiích v chytrých telefonech,tabletech,moderních fotoaparátech,tak někdy se učíme i my od nich. Ve vaření,ať si vaří co jim chutná,jestli vaříí na oleji,másle či sádle je mi to fuk.
Elena Valeriánová
Když jsme nedávno dali osmiletému vnoučkovi digitální fotoaparát, tak mi řekl "babi, prozradíš mi ty tvoje fotografické fígly? Chci fotit jako ty." Bylo to hezké a potěšující.
Hana Rypáčková
Nějak to nehrotím, mladí zase nemají tolik času a tak mnohé na počítači jsem vyzkoušela dříve a jim poradila. A oni/hlavně vnoučata/ zase pomáhají nám. Nezdá se, že my jsme ti nemohoucí a závislí na nich...Nechám si klidně mládež v kuchyni . Vlastně, když přijedou moc brzy- klidně dovaří oběd a já si sednu a povídám nebo si hraji s mrňaty. Je pravda, že moje maminka ve stáří docela lpěla k stereotypu, ale mobil používala , platební kartu taky a o zdravou výživu se zajímala. Asi už éra "moudrých starců" skončila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%