Anna Čípová
13.5.2016 12:51
I já vzpomínám na svoji babičku a její křížaly. Jablíčka krájela na měsíčky a sušila je na peci, ve které pekla chléb. Já nastrouhaná jablka zavařuji a v průběhu zimy používám do buchet. Pro vnuky vařím pyré.
Alena Várošová
12.5.2016 14:35
Zdenko,určite se podívám do Vaší galerie a díky též i Hance.Hani, u nás mají rádi křížaly nejvíc já,vnoučata a naše fenka Nella.Ta čeká a když se k ničemu nemám tak na mě blafe.Vůně při sušení bývá všude.
Zdenka Jírová
12.5.2016 02:55
Co s jablky na jaře jsem popsala ve svém článku. třeba Vám má rada také pomůže.
Hana Rypáčková
11.5.2016 11:59
Alenko, taky holduji křížalám a celá rodina je žvýká s radostí..Vnuk na ně balil holky ve škole - ani to neznaly...Honzík plné hrsti dává do pusy...Taky přes zimu vše ručně a na topení..
Alena Várošová
11.5.2016 09:54
Děkuji Janě,Jarmilce a Jitce za pěkné komentáře.Foto je také moje i když je tam pixabay.com,psala jsem to na chatu v rubrice Redakce a dala to samé foto k fotu Dne.
Jitka Chodorová
11.5.2016 09:28
Alenko, jsi velice šikovná holka, a máš dobré nápady, já jen, že jablíčka moc nemusím, ale ani křížaly, ale třeba z hruštiček bych si dala, jenže zase nemáme hrušku, ale samá jablíčka, tak peču štrůdly a zdravé jablíčkové bábovky, to mě i rodině chutná. Jinak pěkný článek a krásné fotky.
Jarmila Komberec Jakubcová
11.5.2016 09:17
křížaly mám ráda ale nedělám je z časových důvodů. Jinak se mi moc líbí foto jabloně s krásnými jablíčky
Jana Šenbergerová
10.5.2016 21:30
U nás jsou křížaly IN pořád, horší je to s jablíčky na ně. Když neudělám svoje, koupím třeba na vánočních trzích. Také se po nich jen zapráší. Alenko, ty tvoje křížalky vypadají moc hezky. :-)
Alena Várošová
10.5.2016 20:00
Děkuji vám všem za milé ohlasy a vzpomínání na léta,kdy křížaly byly IN.Zuzanko,že mě to nenapadlo je prodávat,tak už bych byla asi dnes v balíku.To je jen legrace,ani jsem nevěděla,že je to tak drahé,je s tím práce,ale pak ten výsledný efekt,když vám podarovaní řeknou jak jim sladce chutnaly a nemohou se od sáčku odtrhnout.Znám to z vlastní zkušenosti..Z toho mám větší radost,jak z peněz.Pro peníze bych to nikdy nedělala.
Jaroslava Korpášová
10.5.2016 19:08
Moc milý článek, u jablíčkových křížal si vždy vzpomenu na dětství a na babičku s dědou, kteří sušili křížaly každou zimu v obýváku na (tenkrát nějakých olejových) kamnech. Místnost byla jablíčky vždy krásně provoněná a my měli dobrotu přes celou zimu. Za článek dávám 5*
Načíst starší příspěvky