Ilustrační foto: ingimage.com
S nálepkou: Jen pro seniory!
11. 4. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
14.4.2016 22:13
Někdo potřebuje na všem vydělávat peníze. Proto to označení cílové skupiny. Jde to mimo mne.
Elena Valeriánová
14.4.2016 14:36
Já myslim, že je to vše jen takový marketingový tah. Při výběru dovolené jsem studovala i nabídky 55+ prý cenově výhodné pro seniory. Při porovnání cen jsem tu výhodu neobjevila. A mohu říci, že mě zlobí to škatulkování podle věku. Děti, občané, senioři. Copak senior není občan? Když jdu na nějakou akci, tak ne proto, abych byla někde podle věku, ale proto, že mě zrovna taková akce má co dát. Moc se mi líbí názor Zuzky P. a Ivankjy K.
Naděžda Špásová
13.4.2016 09:17
Abych pravdu řekla, tak tenhle boom kolem nás dříve narozených mi dost vadí. Proč nám naši mocipáni radši nezvednou důchody, abychom mohli důstojně žít? Ještě nás dát do vitríny a vystavovat jako exoty.
Drahomíra Stínilová
13.4.2016 01:11
Trefně napsané. Víte, že dost často o tomhle uvažuju. Někdy mi připadá, že nás veřejnost bere jako skupinu, které stačí zábava jen průměrná bez profesionality. Proč by třeba na parníku nemohl být prostě hudební večer bez konkrétního udání komu určený. Když nemám ráda tuhle skupinu, nejdu tam, když ano, jdu. Třeba v USA se lidé neškatulkují na mladé matky, střední věk a seniory. Protože mnoho lidí pracuje do vysokého věku, v letadle vás obslouží třeba osmdesátiletá letuška a nikdo ani nemrkne. Pak jdou do divadla na kvalitní muzikál, bez rozdílu věku. A když je to kýč, tak tam jdou taky různě staří lidé, když se jim to líbí. U zubaře taky zaplatíte za bílou plombu stejně hodně, jako mladý člověk. Mladá huba jako stará.
Jana Šenbergerová
12.4.2016 15:14
Také mám pocit, že se všichni mohou přetrhnout, aby přilákali pozornost a zájem stárnoucích a starých lidí. Proto pokládám za nejpřínosnější akce typu "senioři sobě". A najdou-li se mladší, kteří chápou, že jednou půjdou v našich stopách, a proto se nám snaží naše kroky na tomto světě zpříjemnit, pak jim za to patří obdiv a poděkování.
Zuzana Pivcová
12.4.2016 15:13
Já jsem sice úředně v seniorském věku, ale myšlením a způsobem života nějak ne, takže, jak tu napsali Ivana, Karel a další, mě speciální seniorské akce vůbec netáhnou. Snad využiji pouze zlevněné jízdenky nebo vstupenky, to má pro mě alespoň nějaký smysl. Ale koncerty té staré gardy a zábavy, které by snad měly být pro mě, zatím opravdu nepotřebuji. Sice jsem loni jela na zájezd určený pro 55+, ale vyhovovala mi pouze destinace a cena, a jinak jsem si šla zase po svém jako jindy. Tím zde nechci kritizovat nebo do někoho rýpat, spíš naznačuji, že právě tak, jako je mládí dost široký pojem, platí to i o naší etapě života, a jestliže chci ještě nějaké roky hezky a smysluplně žít, nebudu se dávat už teď všanc kdekomu, kdo se nade mnou "slituje".
Alena Várošová
12.4.2016 15:12
Vím,že hodně seniorů češí své nemoci.Chápu je,ale když to slyšíte každý den jedno a to samo,tak raději počkám,až sousedka zajde,nebo se ji obloukem vyhnu.Ale naopak každý není stejný a rád se zabaví a promluví i se seniory.V tom problém nemám,ráda pomohu staré paní z ulice i s nákupní taškou a pomalu s ní dojdu až k bytu i když spěchám.
Karel Boháček
12.4.2016 14:47
Nemám rád škatulkování na mladé ,střední a staré - vždy se najde řešení. Akce pro seniory mne vůbec netáhnou - mám rád akčnost.
Hana Šimková
12.4.2016 13:47
Máte naprostou pravdu a já ještě podotknu, že ať se na mne nikdo nezlobí, že nejlépe se cítím mezi lidmi smíšeného věku.To mládí vždy přinese oživení, než když se staří lidé baví jenom na věci přiměřené jeich věku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA