Na Pekárně - gurmánský zážitek!
FOTO: www.napekarne.com

Na Pekárně - gurmánský zážitek!

8. 4. 2016

V Čakovičkách, malé obci  kousek od Prahy, je útulná hospůdka Na Pekárně. Její majitel a šéfkuchař Václav Frič zde žije s manželkou a dvěma dětmi. Pan Frič má své krédo: "Mám hospodu tam, kde končí záda a začínají nohy, ale dělám práci, která mne baví, a lidem rozdávám radost a štěstí."                                    

Tak až například při návštěvě Prahy zbyde čas, zajeďte si na typicky český oběd či večeři (Pražáci mohou využít dopravy MHD - bus 351 od metra "C" Letňany). 

Ale pozor, návštěvu si raději předem rezervujte - jezdí sem přátelé až z Moravy - a zejména o víkendu bývá zcela obsazeno. Tady je kontakt:  www.napekarne.com.         

K této stručné informaci přeji všem gurmánský zážitek a DOBROU CHUŤ!                        
                                                                
Několik rad pana šéfkuchaře
TUKY:  používá pouze vepřové sádlo, máslo, olivový olej         
ŘÍZEK: smaží zásadně na sádle, musí "plavat" = zatáhne se a nenabere tolik tuku        
TATARÁČEK: ze svíčkové NE - je suchá, zbytečně drahá a škrábání je přežitek. Stačí 2x pomlít hovězí zadní!     
TOPINKA: též musí v pánvi plout! Pak není jako "dříví".           

Pan Václav Frič stíhá i učit v PRAKULu (Pražský kulinářský institut), vydává knížky o vaření, je nejen odborník na českou kuchyni, ale např. 7násobný mistr ČR v loupání ústřic (přestože ČR moře nemá).                                                                                                

Škoda, že nemohu opsat obsáhlý článek z regionálních novin, ale návštěva přesvědčí lépe.

jídlo Ověřeno seniory restaurace
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Pro nás hospůdka příliš daleko, ale rady dobré, použitelné kdykoliv. Používám stejné tuky, jen na řízek většinou jdeme do restaurace a tatarák už jsme neměli, ani nepamatuji. Neškodilo by víc takových hospůdek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.