FOTO: autorka
Antická perla v Maroku - Volubilis a královské město Meknés
25. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
30.3.2016 15:54
Dočítám zpětně, o velikonocích jsem nestihla. Je to pro mne všecko moc zajímavé. Díky.
Jarmila Komberec Jakubcová
29.3.2016 20:05
Vladko dík přiznám se, že takové detaily jsem neznala ale když hymnu slyším vzpomenu si na hrůz, kterými prošli Židé z uplynulých 2 tisíce let.
Vladka Steinová
29.3.2016 18:01
Doplním s dovolením Jarmilu:
izraelská hymna vznikla v r. 1878-text-Naftali HERZ IMber pod názvem Tikvatejnu-Naše naděje. Hudbu složil Samuel COHEN.Od r. 1948 je to státní hymna Izraele, ale Kneset ji oficiálně přijal jako svůj státní symbol až v r. 2004. Slova-"Dokud hluboko v srdci Židů duše prahnou a kupředu na východ k Sionu oko hledí, naše naděje nebude ztracena".Jen dodám, že hymnu nádherně nazpívala v hebrejštině americká herečka a zpěvačka Barbra Streisand.
Alena Várošová
29.3.2016 11:04
Hezký článek o Maroku,takže už tam ani nepojedu i když jsme s kamarádkou plánovaly tuto zemi nakonec jsme si vybraly jinou.
Zuzana Pivcová
28.3.2016 19:32
Váš článek je pro mě velmi zajímavý, jedna moje známá také Maroko velice chválila, mnohem více než Tunis.
VANDA Blaškovič
28.3.2016 19:28
Jarmilo, těžké ale zajímavé. To přirovnání k Foru Romanu a Versailes mi pomohlo k představě. A také jistě zajímavé fotografie. Děkuji.
Jarmila Komberec Jakubcová
28.3.2016 19:08
Paní Hano, židé se stěhovali do nového státu Izrael z různých důvodů a jedním z nich bylo pomoc budovat po 2 tis.letech znovu svou vlast. Vypovídá o tom izraelská hymna Ha-tikva což hebrejsky znamená naděje.
Hana Rypáčková
28.3.2016 18:21
Po minulém článku, jsem přemýšlela o sionismu , odlivu Židů z Maroka a vyhnání Arabů z Izraele. Že to spolu souvisí, protože bylo třeba dosídlit zemi a první emigranti z Evropy dávali přednost pohodlí v Americe. Prostě složitá situace...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA