FOTO: autorka
Galerie kraslic v Libotenicích
12. 4. 2020Někdy se musím usmívat pod vousky. To, když si uvědomím, v jak bohatém kraji žiju. Praotec Čech to zařídil velice dobře a moji předci vlastně taky. Kromě pouště mám v nejbližším okolí snad opravdu všechno. Včetně Galerie kraslic.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Novotná
13.4.2020 19:31
Je to krása. Proužek uprostřed vajíčka nesmí být přerušen, aby nebyl narušený život v rodině. Mřížkování značí zamezení vstupu všeho zlého, ptáčci na vajíčku mají vždy otevřený zobáček - radost, makovice - hojnost a pod.
Irena Mertová
13.4.2020 09:58
To je pěkné... Ještě nikdy jsem neviděla sto let staré kraslice, to mě dostalo. Vyškrabávané jsme doma dělávaly, podobné vzory jako máš na fotkách.
Jana Šenbergerová
12.4.2020 18:16
Nádhera! Kromě kraslic zdobených sítinou jsem vyzkoušela všechny uvedené techniky a mohu potvrdit, že jsou opravdu pracné a náročné na čas, ale když vás to baví, rychle při tom utíká. Ali, dík, udělala jsi mi velikou radost.
Naděžda Špásová
12.4.2020 14:55
Ty kraslice jsou opravdu krásné, nikdy jsem to nezkoušela, je to asi tím, že velikonoce mi nic moc neříkají. Chápu tu spoustu fotek, mám tentýž problém. :-)
Zdenka Soukupová
12.4.2020 14:08
Myslím si o sobě, že nejsem závistivá. Ale kdo umí vytvořit takovou nádheru, tomu opravdu tu šikovnost závidím. Mě bohužel nebylo dáno. Aleno, nádherné... :-)
Anna Potůčková
12.4.2020 12:57
Ali krásné kraslice. I když článek vznikl dříve, moc ráda jsem si jej přečetla, neboť v té době jsem ještě o Íčku nevěděla!
Eliška Murasová
12.4.2020 11:53
Krásně vyzdobené vajíčka, a dokonce mám pocit, že dvě z nich mám doma.
Zuzana Pivcová
12.4.2020 11:41
Už při někdejším zveřejnění Tvého článku jsem konstatovala, že na takovéto výtvarné umění jsem nenadaná. Od té doby se to samozřejmě nezlepšilo. Ale ráda jsem si článek znovu přečetla. A dojalo mě, že v té galerii byly kraslice zdobené dnes již nežijící sportovní legendou paní Zátopkovou.
Jan Zelenka
12.4.2020 11:03
Krásný článek i fotky. Jen škoda, že dávné tradice našich předků pomalu, ale jistě zanikají. A tak je dobré, že existují nadšenci, kteří tyto tradice se snaží uchovat alespoň muzeální formou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA