
FOTO: archiv autora
Není nad produkty z vlastní zahrádky - vína a destiláty
26. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Krones
23.4.2016 21:35
Máte pravdu, také se dřívávejc říkalo metylalkoholu dřevní líh. Jenže. Když tam nebudou ty stopky a slupky a další ovocná hmota, ubude sice metylalkoholu, ale taky ubude také vyšších alkoholů, které jsou sice taky nezdravé, ale dávají destilátu vůni a chuť. Takže jde o to najít tu správnou rovnováhu. Pokud ovšem nechcete vyrobit čistou vodku bez pachu a bez chuti, prostě alkohol. V každém případě přeji Vašemu úsilí zdar a ať Vám přináší co nejvíc radosti!
Karel Boháček
14.4.2016 10:21
Dle nejnovějších mých poznatků je nejvíce metylalkoholu v zákvasu v kterém jsou pecky, jadérka, stopky a poškozené ovoce /nahnilé,plísně/ .
Jan Krones
12.4.2016 20:11
Destilát z překvašeného moštu by měl být kvalitnější a méně rizikový na přiboudliny. V každém případě je v něm méně metylalkoholu než v destilátu ze zákvasu. Jen na okraj – vínovice je český název pro brandy (koňak), tedy vinný destilát. Někdy v letech 1965, 1970 byl tento název i na lahvích. Pak vymizel – brandy vypadá prodejněji.
Soňa Prachfeldová
7.4.2016 08:49
Je to určitě výborný koníček , u nás také známí pálí a nakládají. Mě to připadá , že to zabere hodně času, ale ráda ochutnám. Tak na zdraví pane Boháčku !
Jana Šenbergerová
6.4.2016 14:47
Dobrou domácí arónku i Slzy druida bych určitě neodmítla. Máte nejen elán, ale také široký sortiment. My plníme bar domácími produkty svých přátel, kteří dávají přednost tvrdému alkoholu, takže víno, kterému dáváme přednost my, si kupujeme.
Anna Čípová
6.4.2016 14:43
Zajímavý koníček. Před léty jsme s příbuznými popíjeli víno domácí výroby s názvem "Konferenční". Zbyly jen vzpomínky.
Zuzana Pivcová
6.4.2016 14:23
Rozhodně dám přednost vínu z vinotéky od soukromého vinaře před lahvovým z obchodu. Ale víc než víno mě zajímá Vaše výroba léčivých tinktur. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA