FOTO: autorka
Fenykl, zelenina labužníků
20. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
22.3.2016 11:44
Řapíkatý celer používám především do polévek (i do vývarů) a do přílohové zeleninové směsi a nebo pod pečené maso. Vaše otázka mě nasměrovala na internet k vyhledání informací. Je tam spousta receptů, takže i já budu zkoušet.
Jitka Valachovičová
22.3.2016 04:36
Fenykl v této podobě jsem také neznala a měla jsem představu, že je příliš aromatický jako ta semínka, co se dávají třeba do červené řepy. Zkusila jsem ho dát kousek do mrkvové polévky a včera jsem si dělala podobnou pánev jako je v receptu...mile mne výsledek překvapil. Od teď si budu fenykl kupovat a různě ho upravovat...doporučuji všem, kdo váhají = vyzkoušet!
Zdenka Jírová
21.3.2016 22:58
Čtu tu samé dobré recepty, také tuto zeleninu neznám. ale teď nějaký váš recept zkusím. Ještě bych potřebovala poradit, jak zpracovat řapíkatý celer. Děkuji za rady.
Elena Valeriánová
21.3.2016 20:01
Ivanko, určitě poznáš, je přesně takový jako na fotce u článku. Evi, já fenykl přidávám když dělám třeba pečené brambory se zeleninou. Brambory, mrkev, cibule, česnek, cuketa, dýně, celer, fenykl.vše nakrájím na kousky, osolím přidám kmín a olivový olej. Promíchám a dám na pekáč. Upečenou směs podávám k pečenému masu a nebo jako samostatné jídlo posypané nastrouhaného nivou. Množství a druhy zeleniny záleží na chuti kuchařinky.
Eva Mužíková
21.3.2016 18:12
Elen, t Tvůj recept přišel jako na zavolání. Fenykl jsem si koupila / mají jej dost často / a nevěděla jsem co s ním... určitě vyzkouším, mám experimentování ráda.
Jarmila Komberec Jakubcová
21.3.2016 17:30
Fenykl mám spojen navždy s ostrovem na Azorech - Madeirou. Ostatně hlavní město Funchal znamená fenykl a celý ostrov je tímto kořením provoněn. Mám fenykl moc ráda a hlavně když je čerstvý. Zdravá pánev je prima recept, který určitě vyzkouším.
Jana Šenbergerová
21.3.2016 14:59
Čerstvý fenykl patří mezi mé favority, přestože jako koření mi moc nevoní. Nať, podobná kopru, dodá salátům exotickou vůni. Plody, vypadají jako hlízy, ale vznikají z dužnatých listových pochev řapíku. Příznivě působí na dýchací cesty, trávení i nervový systém. Jsou lahodné čerstvé i vařené. Dají se připravovat s rybami, masem, hodí se do polévek, omáček i jako samostatný pokrm sypané sýrem. My se k němu dostaneme, jen když nakupujeme v nějakém supermarketu, a to si ho nenechám ujít. Dík za připomenutí, Elen. Hned zítra se po něm v Jeseníku podívám. :-)
Alena Várošová
21.3.2016 13:32
Elen,je to zajímavá kombinace s fenyklem tu neznám.Vlastně ani nevím jak vypadá.Vím,že se
ze semínek vařil čaj promimina a batolata.
Hana Rypáčková
21.3.2016 11:32
Mají ho málokdy a k rybě je senzační taky...Zkusím to .Taky už dlouho cukety kupuji, každý rok jsem měla spousty své.Ale to sucho....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA