FOTO: Václav Chochola - Josef Sudek v mém ateliéru v Rytířské, 1975, www.vaclavchochola.cz
Josef Sudek si svojí osobitou tvorbou vydobyl světovou slávu
16. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
17.3.2016 20:40
Díky práci ve vojenském archivu v někdejší Invalidovně o jeho poválečném pobytu tam vím. Pamatuji si i na nějaký dokumentární film o mistru Sudkovi z 60. let, jak chodí po Malé Straně a vybírá záběry.
Karel Boháček
17.3.2016 15:10
Nevím ,kde se vzalo,že jeho atelier vyhořel. Několik let se kupodivu nechal už vetchý a rozpadlý atelier zcela samovolně zničit . Každý sem mohl a vše se rozebralo. Proto dost poničených fotek a skel je mezi lidmi ,ale nemají cenu . Pak najednou byl mistr slavný ? Taky prý žil dost chudě . Ostuda tehdejšího kulturního Česka . Jen se chci zmínit,že fotil i akt - ten se zcela opomněl.
Jana Šenbergerová
17.3.2016 14:52
To se nám to fotí! Dvě ruce, lehké a snadno ovladatelné fotoaparáty.
Má můj obdiv jako člověk i jako fotograf.
Drahomíra Stínilová
17.3.2016 12:39
Jeho fotky jsou nádherná. Jako tvorba Jaroslava Seiferta a jeho vrstevníků. A ještě k tomu černobílé fotky mají svůj půvab. To mi připomnělo, že bych měla zase vyrazit na jeho výstavu.
Elena Valeriánová
17.3.2016 11:28
Nevěděla jsem, že neměl pravou ruku. Fotografie jsou úžasné, hra se světlem fascinující. DOBRÉ SVĚTLO všem.
Hana Rypáčková
17.3.2016 07:40
Stejně to byla skvělá doba po první světové válce.....Ta jeho okenní světla...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA