FOTO: autorka
Chyše a pivo
18. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
20.3.2016 13:02
Děkuji za další inspiraci.O Chyších jsem vůbec nevěděla.A jak jsou půvabné !!! mm
Naděžda Špásová
20.3.2016 00:35
Ano, Karle, Valeč je nedaleko a je to tam také moc hezké. Možná, že bude v budoucnu i o Valči něco víc.
Karel Boháček
19.3.2016 19:16
Byl jsem tady již podruhé a taky se mi tu moc líbilo, hlavně zámecká zahrada je velmi krásně udržovaná.
Nemá Váňa spíše statek a konírnu nedaleko vrchu Vladař ? Mimochodem ten vrch mně totálně zklamal - tak zanedbané proslulé a historicky cenné místo jsem ještě neviděl. Stezkami na Vladaři se právě prohánějí Váňovi koně z nedalekého hřebčína.
Když už tu budete tak navštivte i zámek Valeč - vřele doporučuji.
Jaroslava Handlová
19.3.2016 10:41
Líbí se mi fotodokumentace i zmínky o proměnách a současnosti městečka, včetně připomínky slavných osobností.
Květoslava HOUDKOVÁ
19.3.2016 07:30
Vím, že Ing Lažanský je potomkem hraběcího rodu a že se velmi zadlužil, aby zámek zadaptoval. Snad množství návštěv mu pomůže dluh snižovat. Navštívila jsem jiný zámek, procházeli jsme chodbou loveckých trofejí. U každé bylo napsáno, kdo-kdy-kde ulovil - trofej tam má i pan hrabě Lažanský. Tak až se dostanu do Chyše, pana majitele na to upozorním - třeba se dohodne a trofej získá zpět pro svůj zámek.
Lenka Hudečková
19.3.2016 05:51
Milá Naďo, při této cestě sem k nám na západ se pohybujete nedaleko od nás a navíc po místech, kam i my rádi jezdíme. Do Chyše vozíme návštěvy na zámek a na oběd do pivovaru, také na Valeč, V Rabštejně jsme byli s dcerou na výletě, v Manětíně už asi 100 x (no přeháním, ale 20 x za těch 5,5 roku ano. Prostě jsou to místa našich výletů :-). Díky za připomenutí pro všechny, kteří tyto krásy naší země neznají. :-)
Zdenka Jírová
19.3.2016 00:07
Hezké pozvání ,je vidět, že je v naší malé zemi stále co poznávat. V tomto životě už to nestihnu, tak snad v příštím...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA