Ilustrační foto: pixabay.com
Můj první dort
20. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
21.3.2016 14:43
Danuško, to jsi dobrá! Já svůj první dort upekla až ve třiceti své dvouleté dcerce. Ozdobila jsem ho šlehačkou a kompotovanými jahodami, neboť čerstvé nebyly. Manžel se chystal fotit, tak jsem si dala záležet, aby jahůdky byly jedna jako druhá. A jak to dopadlo? Dítko rychlostí blesku, na rozdíl od manžela, který nestihl ani první snímek, sluplo většinu jahod, takže na focení jsem tam dodala různě velké, které zbyly. Dnes jsem jediným skutečným pamětníkem, protože dcera to zná jen z vyprávění. :-)
Hana Rypáčková
21.3.2016 12:56
Když byly děti malé, vymyslely si taky dort.Z pecnu chleba vyřezaly starší dcerky placky, natřely je marmeládou a navrch natřely ušlehanou smetanu. Protože v zásuvce byly ohořelé dortové svíčky , všechny tam zapíchaly a dokonce i zapálily. Zbyla jim půlka a to jsem se divila, že to nebylo tak špatné.Musela jsem jim vynadat za sirky , ale pochválit za vaření.Nic nezbylo, všechen snědli.A jak se ti nejmenší olizovali! Všichni i kluci rádi vaří.
Karel Boháček
21.3.2016 12:23
Ten první dort je vždy nejlepší a to jsem jich spořádal tisíce ....Přece jenom mi nejde na rozum jak mi ty dorty na návštěvách chutnají vždycky lépe, zvláště od tety - takový už nenajdu - říkala tomu tatranský medovník - božská mana.
Elena Valeriánová
21.3.2016 12:15
A já se usmívám, milá vzpomínka. Pamatuji si jak můj syn pekl dort pro svou dívku, já byla přítel na telefonu a radila. Dort jsem sice nechutnala, ale prý se povedl, ale hlavně to překvapení. Od té doby sice dorty už nepeče, to obstarává už jen snacha nebo já. Za takovou milou vzpomínku Ti Danko musím dát 5* :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA