Ilustrační foto: pixabay.com
Máme se bát?
12. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
14.3.2016 23:53
Bohužel, situace se už asi nezlepší. Opatrnosti není nikdy nazbyt, finty nejrůznějších živlů se neustále "vylepšují". Dříve jsem měla ráda podvečerní procházky v parku za hezkého počasí. To už bych si dneska netroufla.
Olga Štolbová
14.3.2016 22:27
Lidičky, všem vám moc děkuji za povzbuzení. Samozřejmě jsem opatrná a budu ještě opatrnější. Bohužel, svět už nebude nikdy jako dřív. Díky...
Marie Magdalena Klosová
14.3.2016 22:04
Olinko,opatrnosti nikdy nezbývá,ale na druhou stranu,strach má velké oči.Buď obezřetná a když Tě popadne strach,tak si opakuj:Vše je v nejlepším pořádku.Je to tak,jak říká Jana Š. mm
Lidmila Nejedlá
14.3.2016 19:37
Olinko, zavírej a zamykej! V budoucnu se lidem z věčného strachu a pozornosti vyvinou oči kolem celé hlavy. My si zatím musíme pořídit plynovou pistoli.
Alena Tollarová
14.3.2016 16:39
Od té doby, co se našim mladým ztratila v noci na štědrý den z balkónu mísa bramborového salátu, se už fakt nedivím ničemu. Ale to bylo v noci. U vás ve dne ... to je fakt děs.
Jitka Chodorová
14.3.2016 16:37
Olinko, je mi líto,že jsi se vyděsila, ale chápu to,nemusíme mít pořád strach, ale ve střehu být musíme. A ty dveře nejen zavírej,ale i zamykej, a s kočkou si najdete jiný způsob její volnosti. A měj se prima.
Jana Šenbergerová
14.3.2016 14:08
Olinko, to co píšeš, je sice na pováženou, ale nebrala bych to jako důvod ke strachu, ale spíše k obezřetnosti. Kdo se bojí, většinou si to, čeho se bojí, přitáhne. Na vesnici nebo v malých městech si neznámých lidí většinou někdo všimne, ve městě je to mnohem složitější. Kdysi mě ani nenapadlo zamykat byt na noc, i když jsem byla sama. Mockrát se mi stalo, že jsem špatně dovřela dveře a celou noc měla byt naplno otevřený. Teď jsme dva a máme zamčeno i ve dne. Časy se mění a my s nimi.
Hezky jsi to napsala. Člověk zapomíná být opatrný, když se dlouho nic nestane.
Zuzana Pivcová
14.3.2016 12:32
To Ti moc nezávidím. U nás v paneláku také není bezpečno, ač máme speciální zámky. Ale jsme tři spojené průchodné vchody se stejnými klíči, dohromady 90 bytů. Mnoho lidí už svůj byt pronajalo nebo mají podnájemníky. Zdá se mi, že se setkávám víc s neznámými než s původními tvářemi. A navíc všelijací opraváři a obchodníci od firem, operátorů a různých služeb.
Hana Rypáčková
14.3.2016 12:29
Jedna dcera v baráčku má velikého psa , ale když tam jsem , stejně si zamykám. Druhá branku vždy zamyká , zatahují venkovní žaluzie, ale stejně mám pocit snadného přístupu.Na štěstí jsou vnímaví sousedi. Když nám vykradli chatu /dávno/, hnusilo se mi tam pobývat, už mi to nepřipadalo jako bezpečné místo...Pak už byl klid, protože blízko se zabydlili lidé a jejich pes štěká na cizí..
Olinko, chápu tě..
Květoslava HOUDKOVÁ
14.3.2016 11:39
"Ochotní odemykači a otvírači" jsou snad všude! Náš Pečovák se před den "zaklapuje", rodinní příslušníci buď klíč mají, nebo "zabzučí" a obyvatel je vpustí. Nad seznam zvonků jsem umístila samolepku od dTestu "Prodejci nezvoňte!" Jenže: Někdo z cizích lidí nic nerespektuje, zazvoní-pro jistotu na více zvonků- a má "štěstí": Obyvatel - ANIŽ SI OVĚŘÍ, KDO TO JE? - vpustí člověka do domu. Tak se tu objeví prodejce (tzv."agent s teplou vodou), pracovník nějakého "průzkumu"(možná tipař) atp. a protože všechny pečovatelky mají během dne ještě i služby v terénu, "plácá" se cizí člověk v domě bez dozoru. Ve dveřích do chodby máme sice zrcátka, ale ani dveře v přízemních bytech nejsou vybaveny bezpečnost. řetízkem, nesmíme si ani sami instalovat. Jedině tedy zbývá: Nikoho do domu nepustit - v bytě být zamčeni - nikomu neotvírat, nepouštět do bytu = vlastně hned poslat do pr.... !
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA