Utrácení v penzi chce pořádnou přípravu
Ilustrační foto: ingimage.com

Utrácení v penzi chce pořádnou přípravu

9. 3. 2016
důchody peníze
Hodnocení:
(3.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Lišková
Těžko se před důchodem šetří, když člověk živí dítě na vysoké škole. Pak byla promoce a svatba. Přes rok trvalo než jsem se z toho finančně vzpamatovala a už je tady důchod. Nechci si ztěžovat, vyjdu s tím co mám, i když můj důchod je podprůměrný.
Jana Slavíková
Souhlasím, chce to přemýšlet a počítat i u maličkostí (nebudu kupovat brambory za 18,- Kč, když vím, že je jinde mají za 12,- Kč). Sleduji akce, ale kupuji jen množství, které sama spotřebuji, už z domova jsem naučená vařit i z jiného masa než jsou kotlety a svíčková, před pár dny se mi podařilo koupit kvalitní zimní boty zlevněné z původních 2600,- na 375,- (nepředpokládám, že by mi přes léto vyrostla noha a na podzim budu ráda, že je mám). Platím si další pětileté penzijní spoření se státním příspěvkem - končí příští rok. Na účtu mám pár peněz, které mi pokryjí mimořádné náklady, třeba na dovolenou a ze svého důchodu zvládnu každoměsíční náklady na život.
Alena Várošová
Kdo byl celý život šetřivý,zůstane takový i v důchodu,chce to jenom přemýšlet jak to napsala Jiřina. např.Proč platit u jedné cestovky za stejný hotel až i o 2.000,-Kč víc za stejné služby,když další cestovka samozřejně prověřená nám jej nabídne o týden později s relativně nižší cenou?Vloni jsme s s kamarádkou nemohly dohodnout ona má peníze,tak ji to bylo jedno jestli dá o 5.000,-Kč víc,na co ona bude čěkat na last,kde to opravdu klesá.A jestli máte 4*,nebo 5* na tom až tak nesejde.Je to zase o tom,že někdo celý život nemusí šetřit a ten skromný zůstává skromným celý život.
Ladislav Vesecký
Je fakt,že se máme o něco lépe než naše rodiče. Mohlo by být lepší,abychom nemuseli tolik počítat. Když mohla stoupnout průměrná mzda na 27 152 Kč,tak proč by nemohl výrazně stoupnout i důchod.
Hana Rypáčková
Zrovna jsme na rodiče vzpomínali, když jsme si užívali Wellness ve Volarech.Kolem krajina lákající k procházkám v horách , masáže a bazén a večer taneček .Jak bych to byla mamince dopřála na bolavé klouby...Prostě to nějak nebylo v kurzu...Kdo nefňukal a neměl známé na správných místech, do lázní se jen tak snadno nedostal...A peněz bylo taky méně. Nynější důchodci se prostě mají lépe.V každém hotelu si návštěvníky hýčkají..
Hana Šimková
No právě!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%