Ilustrační foto: pixabay.com
Vyznání knihomolky
12. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
16.3.2016 00:16
Jituško, mně se nepoštěstilo a mrzí mě to. Moji potomci lásku ke knihám po mně ani po manželce nezdědili. Jsem rád, že tu nacházíš spřízněné duše. Ještě bych dodal pro ostatní - Jituška také miluje citáty. My už se známe hafo let. *****
Jitka Havlová
15.3.2016 19:37
Děkuji vám všem za příznivé ohlasy, paní Olinko Š. v knihovně se půjčují i načtené knihy na CD a na www. radioteka.cz najdete i mnoho dramatizací z českého rozhlasu - doporučuji Jméno růže a Kaplan má stále třídu rád. Paní Naďo kroniku naší osady píšu od roku 2011, hurá! Díky a užijte si březen měsíc internetu s knihou!
Naďa Pokorová
15.3.2016 06:35
Paní Jitko, zdravím Vás, co by spřízněnou duši! Už po druhé ve svém životě dělám v naší vesnici knihovnici (nejdřív když jsem byla na mateřské a teď v důchodu). Také píšu kroniku vesnice. To knihovnictví jsem asi podědila po tatínkovi, dělal u nás knihovníka mnoho let a po jeho odchodu jsem se na čas této práci věnovala po něm. S knížkou jsem taky stále, u jídla, před spaním, v autobuse…Nejraději mám historické romány (Vaňková, Vondruška) a v poslední době mě moc zaujala K. Tučková. Přeji Vám hodně zdraví a mnoho pěkných knížek.
Lenka Hudečková
15.3.2016 06:08
Hezký článek :-) . Já také čtu od první třídy, vždy a všude, kde jsem bydlela, chodím do knihovny a večer bez knihy neusnu. Jsem též knihomol :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
15.3.2016 04:14
Také jsem ráda četla, bohužel práce v kanceláři, umělé osvětlení atd. mi zhoršilo zrak. Přes den čas na čtení nemám (aktivity) a večer unavuje. Na knihovnu nemám ani místo (garzonka) - občas si něco půjčím v knihovně (téma výlety, tvořivost apod.) Snad chuť pro čtení knížek v lidech zůstane, i když moderní doba svou technikou klasické čtení přebíjí. Přeji Vám další zejm. mladé čtenáře. (Omlouvám se za následující upozornění: Vaše jméno je též uvedeno v rubr. TIPY - "Velký plán" -termín 24. 2. je již prošlý- prosím, vystornujte - dejte jinou-aktuální-pozvánku - dík)
Zdenka Jírová
14.3.2016 23:49
¨Knihy jsou mou vášní od dětských let. Nevím, kolik jsem jich přečetla za celý život, ale asi by mohly zaplnit pokoj. Bez knih si nedovedu život představit. Vedla jsem k tomu i své dvě dcery teď mi dělá radost můj 9 letý vnuk. který už čte od 5 let a a knihy se mu líbí. Tu knihovnici jsem kdysi dělala také. ale jen odborné literatury na pracovišti. Beletrie je ovšem zábavnější.
Olga Štolbová
14.3.2016 23:08
Také jsem od dětství vášnivá čtenářka, ale po složité oční operaci, skoro nečtu. Připadá mi, že žiju jen půl života. *****
Zuzana Pivcová
14.3.2016 19:22
Jste člověk na svém místě a to je pak pro návštěvníky Vaší knihovny velké terno. Musela jsem se trochu pousmát při zmínce o zakázaných autorech. Když jsem v posledním ročníku na fakultě (kromě němčiny jsem studovala ještě češtinu, i když nikdy neučila) byla 6 týdnů na praxi na devítiletce s rozšířeným jazykovým vyučováním, bylo to na jaře 1971, suverénně jsem na žáky vybalila "revizionistické" informace z "Padesáti českých spisovatelů", knihy z roku 1968, která už mezitím byla na indexu. Třídní učitelka mě prosila, ať už to příště nedělám, nebo že s tím bude mít problémy. Už to začínalo!
Jana Šenbergerová
14.3.2016 18:58
Čtenářství není koníček, ale pořádný kůň. Naštěstí jsou knihovny i knihkupectví plné "obroku", takže i mému koni je stále do skoku. Mám ráda knihy, knihovny i knihovnice či knihovníky. Tím jste se paní Jitko zařadila k mým oblíbencům. Ať vám ta vaše radost vydrží co nejdéle. :-)
Hana Rypáčková
14.3.2016 18:34
To je milé, že tu máme další knihovnici. Já jsem taky od dětství čtenářka a když jsem ze Šmidingerovy knihovny ve Strakonicích přišla do Prahy, taky jsem postála v knihovně se slovy:"To nemůžu za celý život přečíst!" Jsme rodina čtenářů...Vnučka, když jsme byli ve Slavonicích, neopomenula navštívit knihovnu své tehdy oblíbené autorky Lenky Lanczové. Kniha je opravdu nejlepší přítel a má tento měsíc svátek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA