Kuře na medu
FOTO: autorka

Kuře na medu

6. 3. 2016

Jednoduchá příprava kuřete, které je zase jiné, přitom velmi chutné.

Potřebujete:

1 kuře naporcované (nebo dle libosti stehna, křídla atd.)
6 lžic kečupu
3 lžíce medu
1 sklenice vody
6 stroužků česneku
1 grilovací (nebo jiné oblíbebé koření)
3 lžíce oleje

Všechny ingredience na marinádu si pořádně promícháte v misce, aby se pochutiny spojily. Kdo nemá ráda kečup, použije rajský protlak, jen se musí trochu přidat vody, aby se naředil.

Kousky kuřete mírně posolím (opět záleží na tom, zda sáček s kořením obsahuje sůl nebo ne). Potom každý kousek masa ponořím do marinády, aby byl ze všech stran namočen a přendám do pekáčku. Zbytek marinády přeliji na kuře nechám pár hodin marinovat (většinou si to chystám ráno, takže má tak 3 hodinky na uležení).

Dám přiklopené druhým pekáčkem nebo alobalem péci do trouby na 180 stupňů, nejprve 40 minut přikryté a pak ho odkryji, aby hezky zezlátlo.

Podáváme s rýží, je to opravdu dobrota. Není sladká, je mírně česneková a nám chutná.

 

 

 

 

recepty
Hodnocení:
(3.8 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Evičko, my vzhledem k našim statným postavám vepřové jen 1x až 2x za rok, ale kuře dělám častěji než žebírka :-)
Eva Mužíková
Lenko, tak to není od Tebe hezké... já čučím do prázdné lednice, v mrazáku už také poloprázdno, dnes došlo na krupicovou kaši / co nejrychlejší, abych dlouho nestála/... určitě si tuto mňamku udělám...
Lenka Hudečková
Soni, dala jsem to jen sem...a recept s žebírky chystám do budoucna :-)
Soňa Prachfeldová
Leni dala jsi do receptů? Podobně dělám žebírka a jen blahem funí /konzumenti/
Hana Čadová
Kachna na medu s pomerančem a jablkem je také velká dobrota.
Hana Rypáčková
Má to krásnou barvu.....Jistě chutná báječně...
Lenka Hudečková
Děkuji ze reakce, příští recept bude ještě větší chuťovka :-)
Jaroslava Korpášová
Kuře na medu doma děláváme a máme moc rádi, jen tedy neznám tuto verzi s kečupem (protlakem). My místo toho dáváme do marinády sojovou omáčku. Vyzkouším i tuto variaci, jistě to bude dobré. Leni, díky za recept. Dávám 5*
Naděžda Špásová
Leni, mám v mrazáku čtvrtky, určitě to vyzkouším. Zkusím k tomu brambory ve friťáku. Díky. *****
Helena Votíková
Lenko už jsem si opsala a bude to oběd na příští víkend. Sbíhají se mi sliny už teď. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA