Jednoduchá příprava kuřete, které je zase jiné, přitom velmi chutné.
Potřebujete:
1 kuře naporcované (nebo dle libosti stehna, křídla atd.)
6 lžic kečupu
3 lžíce medu
1 sklenice vody
6 stroužků česneku
1 grilovací (nebo jiné oblíbebé koření)
3 lžíce oleje
Všechny ingredience na marinádu si pořádně promícháte v misce, aby se pochutiny spojily. Kdo nemá ráda kečup, použije rajský protlak, jen se musí trochu přidat vody, aby se naředil.
Kousky kuřete mírně posolím (opět záleží na tom, zda sáček s kořením obsahuje sůl nebo ne). Potom každý kousek masa ponořím do marinády, aby byl ze všech stran namočen a přendám do pekáčku. Zbytek marinády přeliji na kuře nechám pár hodin marinovat (většinou si to chystám ráno, takže má tak 3 hodinky na uležení).
Dám přiklopené druhým pekáčkem nebo alobalem péci do trouby na 180 stupňů, nejprve 40 minut přikryté a pak ho odkryji, aby hezky zezlátlo.
Podáváme s rýží, je to opravdu dobrota. Není sladká, je mírně česneková a nám chutná.