Drobenkový koláč
FOTO: autorka

Drobenkový koláč

3. 3. 2016

Tento koláč připravuji velmi ráda, je jednoduchý na přípravu a baví mě na tom zejména to, že nemusím válet těsto a výsledek je přesto vynikající.

Budete potřebovat:

250 g polohrubé mouky
160 g tuku (hera, máslo) – nakrájet na kostky
120 g moučkového cukru
1 žloutek
½ balíčku kypřícího prášku
ze všech ingrediencí připravte drobenku

Tvarohový krém:
1 tvaroh
1 vejce + 1 bílek
vanilkový cukr,
krupicový cukr dle chuti

Jablková vrstva:
3 – 4 nastrouhaná jablka
mletá skořice
krupicový cukr

Asi 2/3 drobenky dejte na dno (nejlépe dortové) formy. Na drobenku dáme tvarohový krém a pak vrstvu jablek. Nahoru přijde zbytek drobenky. Pečte asi 45 minut na 180°C.

Já osobně mám tento koláč nejraději, když dám místo jablek borůvky (mohou být i mražené), ale je dobrý s každým ovocem.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Tahle verze drobenkového koláče mi dočista unikla. Měla bych ho vyzkoušet :)
Jiří Hudeček
Určitě chutná stejně jako vypadá-už se na něj těším.
Eva Mužíková
Elen, tak to je recept pro mne jako dělaný. A ke všemu mám v ledničce " lehce" prošlý tvaroh:)))) Zítra zkusím, mám i zbytek borůvek...
Jitka Valachovičová
Takže tedy :ahoj Elen, chtěla jsem psát vzkaz u svého profilu, ale když nejsi v mých přátelích, tak to nejde? -tak píšu tudy = před chvílí jsem dala ještě jednu mandalu do své fotogalerie = je na papíru a dostala jsem jí od kamarádky. zdravím
Elena Valeriánová
Alenko, tak napiš (te?), jak chutnal. Je to fakt jednoduché.
Alena Várošová
Elen,vypadá to dobře.Většinou dělám buchty i koláče z kynutého těsta.Zkusím to.
Hana Rypáčková
Taky ráda dělám drobenkový, ale bez tvarohu a vejce , často se musí jíst lžičkou, jak se drobí.Ale je to jako dortík...Hodně ovoce prosypané pudinkovým práškem. Zkusím tvůj ..
Elena Valeriánová
Jitko, prosím bez pani, :-) Já znám ty mandaly pouze z fotografie. Ale zkoušela jsem to jen jednou s ne moc dobrým výsledkem. Nebojte se, zvyknete si tady rychle. Je to fajn, že přišlo tolik nových lidiček.
Helena Hejduková
ten koláč je opravdu dobrý a ovoce se dá použít téměř jakékoliv, čerstvé mražené kompotované. recept mám "hrníčkový" - 2 hrnky polohrubé, 1 hrnec cukr krupice,půl kostky másla, 1 vejce a půl hrnku mléka, prášek do pečiva. o dvou třetin drobenky z másla,cukru a mouky se přidá celé vejce, mléko a prášek do pečiva a vše se promíchá, vylije do pečící formy (dortová 28 cm) buď vymazané nebo vložené pečícím papírem, naklade se ovoce (malé kousky nebo drobné ovoce celé) a posype zbytkem drobenky. Nejraději ho mám s višněmi nebo jablky
Naděžda Špásová
Vypadá to hezky a jednoduše.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%