Učitel v nesnázích: Jednovaječný problém
1. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ingrid Hřebíčková
13.3.2016 17:33
Libore, děkuji ti za povedený článek, je opravdu velmi zajímavý a ještě se u něj člověk zasměje. Dokonce znám případ dvojčat, kdy jeden šel odmaturovat za druhého. Prý by to ten první neudělal. Znala jsem dívku, která byla na účňovské škole s maturitou a druhá na stejné učňovské škole bez maturity a ta s maturitou chodila psát písemku té druhé. Nikdo ze třídy to nikdy neoznámil. O dvojčatech by se toho dalo napsat moře, a tak mi napadá, že taky bych mohla veselé historky, a ty jsou převážně veselé, napsat taky. Ještě jednou dík za zajímavý článek.
Marcela Pivcová
4.3.2016 10:56
Libore, výborně! To je přesně to, čím se pobavím a zavzpomínám. Také já jsem měla několikrát ve třídě jednovaječná dvojčata- a ta jsem prostě nerozeznala. Musela jsem hned ráno zjistit, co má které z těch dvou dětí na sobě /naštěstí vždy chodily v různém oblečení/, a to bylo pak pro mne směrodatné. V jedné třídě byly dvě stejné dívky - obě štíhlé, nakrátko ostříhané. Před koncem škol. roku jsme se fotili, fotografka rovnala děti do skupiny, zařadila jednu z dívek, obrátila se k druhé: "Brácha si stoupne sem!" Nato se ozvalo: "Ale, já jsem holka! " "A jak to, že nemáš náušnice, když ségra je má?"...Fotografka rozeznala během minuty, co já ani za rok ne. Pak už jsem věděla, jak na to. "Mým" dvojčatům bylo kolem 10 roků, fígle se záměnou ještě kluci ani holky nevymýšleli.
Alena Tollarová
3.3.2016 17:12
Se svou dvojnicí jsem se nikdy nesetkala, ale je to škoda. Bavilo by mě to. Do sousedství v dětství jezdili na prázdniny dva stejní kluci - Sláva a Práva. Znám jedno z "dejvických trojčat", ročník tuším 1955. Pamatujete, jak se podniky předháněly, jakou vícerčatům opatří výbavičku?
Hana Rypáčková
3.3.2016 12:44
Eskymáky a Číňany tradiční nerozeznám.Ale narovnávají si oči a to už je znát .Znám dvojčata, co jsou nerozluční a taky ta , co se trhla. Naprosto žijí různý život..
Květoslava HOUDKOVÁ
3.3.2016 05:46
Dodatek: Moje děti zažily i své "dvojníky" - též na první pohled k nerozeznání. Dcera: Kdysi na "pionýrs.táboře" při nástupu stála proti ní stejná holčička (jako byl film "Luiza a Lotka". Syn - když už byl u nás na plese - přišel k němu mladík a sdělil, že si ho zřejmě spletl s kamarádem z Ostravy, že jsou si podobní ! - prostě "svět je malý".
Květoslava HOUDKOVÁ
3.3.2016 05:40
Dvojčata a vícečata se v dnešní době hojně rodí - převážně jsou to tzv. "děti ze zkumavky". Pocházím z Prahy-Hloubětína, tam býval (a dosud je) Zámeček. Dříve v něm byly sklady kulis a vybavení pro divadla, ale postupem času zadaptován na "Centrum reprod. medicíny" (umělé oplodnění). Každoročně pořádají "Sraz dvojčat a vícečat" - sjíždí se jich tam mnoho. A myslím, že i tam je "Babybox" pro záchranu dětí. Informace jsou určitě na internetu.
Zdenka Jírová
3.3.2016 01:07
Mo c zajímavý článek. Já se setkala s už dospělými muži - dvojčaty. Nikdy jsem nevěděla, který je který a samozřejmě se jmenovali Petr a Pavel. V pozdějším věku měli i stejnou pleš.
Naděžda Špásová
2.3.2016 23:10
Liborku, Míšu a Ingrid znám osobně a jsou to moc milé dámy. Mám také osobní zkušenost s dvojčaty. První rande v patnácti jsem měla jedním z nich. Bohužel s tím povahově horším. Zájem měl i ten hodnější, ale to už je strašně dávno. Tak to někdy bývá. Hezká studie dvojčat. *****
Alena Várošová
2.3.2016 19:58
Díky za pěkný článek obou dvou sestres dvojčat Míši a IIngrit.Podle fotky bych tyto děvčata rozeznala.Jedna má kulatší obličej,jinak jsou snad stejné.Pěkný oříšek pro kantory Asiaté a čmoudíci se mi zdají stejní.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA