Ilustrační foto: pixabay.com
Dojemní Italové s českými předky
27. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
2.3.2016 04:12
Míšo, ale doufám, že jsi je ty obě písničky naučila celé a hlavně je i zazpívat, aby se po návratu měli čím pochlubit! Já jsem to také hned musel zkusit, jestli jsem je nezapomněl, ale je to dobrý....Jestli mě někdy vezmeš na zájezd, můžeme si zpívat v autobuse :-) *****
Lidmila Nejedlá
1.3.2016 15:38
Michalko, to je moc hezký příběh. Až mě dojal. A Ty? Ty jsi fakt skvělá!
Soňa Prachfeldová
29.2.2016 09:28
Máš krásné zážitky ze svého průvodcování. A ještě něco Míšo : Jsi skvělá !
Naděžda Špásová
28.2.2016 23:51
Míšo, krásné. Pokud bych někam vyjela na poznávačku, brala bych vás jako průvodkyni všema deseti. *****
Zuzana Pivcová
28.2.2016 19:57
To je krásné a dojemné, zvláštní, že na své kořeny a předky myslí daleko víc starší lidé než mladší, kteří dnes už chodí do ciziny dobrovolně. I v archivu jsem několikrát zažila návštěvníky, kteří měli české předky. Fascinoval mě jeden pán z Kanady, který se už narodil tam, jeho otec byl bývalý čs. zahraniční voják, doma se mluvilo česky, a ačkoliv ten pán žil pouze v Kanadě a krátce v Británii, mluvil česky tak dokonale, že nebyl k rozeznání od zdejších lidí.
Hana Rypáčková
28.2.2016 19:40
Měla jsem tetu Italku /Radek ji znal/ a tu si můj strýc přivezl z Rajchu.Byla z Milána.Jmenovala se Lili a zpívala písničku o krásné Lilianě. Jezdila jsem jako dítě na hory do chalupy , kde žil stařeček, co bojoval na italské frontě a často nám o tom vyprávěl zpíval tu samou písničku. Hezké zážitky Míšo.*****
Zdenka Jírová
28.2.2016 19:03
Asi v páté třídě nám do třídy přibyla nová žákyně s exotickým jménem Gandolfi. Byla po otci Italka, maminka byla Němka a nevím, který vítr je zavál do Čech. Byla to krásná holčina , česky ještě moc neuměla a mi ji učili. Vím, že nám zpívala italskou hymnu Avanti poppolo. / asi jsem to nepsala správně, /. Dodnes se s ní vídám na srazech třídy, hezká a milá zůstala dodnes.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA