FOTO: autor
Rychlá a levná hrachovka
20. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Hlobilová
22.2.2016 11:31
Mám raději mražený. Sterilovaný pouze do salátu nebo rizota. Můj recept na výbornou hrachovou kaši od Jamie Olivera. 1 pytlík mraženého hrášku povaříme 5 minut s česnekem / počet stroužků dle chuti /. Scedíme, trochu vody necháme, přidáme majoránku, sůl, pepř a nakonec kysanou smetanu. Rozšleháme tyčovým mixérem. Hustotu kaše uděláme podle chuti. Výborná kaše, dělám vnoučatům třeba k rybě. Dobrou chuť.
Květoslava HOUDKOVÁ
22.2.2016 06:56
Hrachovka patří mezi mé oblíbené (kulajda, kyselo (z naší restaurace), bramborová, drštková, gulášová) - všechny ale jen občas a většinou ne k obědu. Už přes 15 r. používám výborné německé instanty (bez živočiš. tuků) k dochucení různých jídel. Rostlinný vývar a "bílou omáčku-jíšku" využívám i do polévek ! Masové vývary nepatlám - nepotřebuji!
Jitka Chodorová
21.2.2016 19:05
Já hrachovku nemusím,ale čas od času jí dělám mému muži, podle nálady a času z dostupných materiálů, ale z konzervy jsem ji ještě nedělala, i když si myslím, že to není špatný nápad. A trochu toho hrášku bych tam dala celého.
Helena Hejduková
21.2.2016 18:54
není to sice hrachovka, ale hrášková, tedy je nasládlá proti sušenému hrachu, ale jinak dobrý nápad, jde ale o to mít doma dvě plechovky hrášku. Sterilovaný hrášek kupuji pouze, když dělám bramborový salát. Hrášek používám mrazený nebo ještě lépe čerstvý. A hrachovku mám nejraději ze sušeného zeleného hrachu, který se den před vařením namáčí.
Dagmar Bartušková
21.2.2016 16:15
Brr, tak tohle ne, na hrachovku mě ještě nikdo neutáhl. I kdyby byla sebelepší.
Elena Valeriánová
21.2.2016 16:11
Hrášek v plechovce nemusím, používám mražený. Taky je to rychlovlak.
Lenka Hudečková
21.2.2016 14:58
Z plechovky jsem ještě nedělala, spíše dělám z mraženého zeleného hrášku :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA