Ilustrační foto: pixabay.com
Sdružení českých spotřebitelů k diskusi o nových tarifech elektřiny
17. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
18.2.2016 08:48
Také jsem pro zveřejnění "skopové hlavy" - možná i vč. receptu na přípravu mozečku!
Ladislav Vesecký
18.2.2016 08:08
Měli by zveřejnit - jmenovitě, která skopová hlava to vymyslela. Příště by si to velice brzy rozmysleli. Na co průzkum, když je to logické!
Drahomíra Stínilová
18.2.2016 02:09
Chtěla bych se také vyjádřit k této problematice. Mám starší dům se zahradou a garáží u Prahy. Sloužil do nedávna dvěma domácnostem a tak tu mám dvoje hodiny. Hlavní platba je však za plyn, protože se tu z ekologických důvodů zaváděl. V garáži se používala cirkulárka, tak mám na oboje hodiny třífázový proud. Jsem už sama v domě a o elektřině nemám páru. Teď jsem si podle tabulek spočítala, protože mám velmi malou spotřebu na obou hodinách, že se mi zvýší na méně požívaných platba o více než 5000,- Kč a na druhých o něco přes 4.000,- Kč. Takže bych měsíčně platila téměř o 1.000,- Kč. Což je pro mě při ostatních šíleně se zvyšujících poplatcích neúnosné. Nevím, co mám dělat, píší,ať si dáme předělat fáze proudu, ale že někoho to bude stát pár stovek, ale někomu to půjde do tisíců. Tak vůbec nevím.
Zdenka Jírová
18.2.2016 00:16
Zase nás chtějí oškubat. Na to nám určitě nebude stačit těch 40 Kč, které nám přidali. Nemám slov.
Radovan Cakl
17.2.2016 23:30
K tomuto tématu doporučuji přečíst: http://pravyprostor.cz/elektrina-a-jistice-dalsi-vladni-masivni-podvod-na-domacnostech/
Jana Šenbergerová
17.2.2016 19:40
V tomhle světě už mě nemůže překvapit nic. Jedině snad to, že bychom konečně začali používat rozum k tomu, k čemu byl původně určen. Je to jako se vším užitečným. Vždycky najdeme způsob, jak to zneužít proti sobě navzájem. :-(
Alena Várošová
17.2.2016 16:27
Většina starších lidí je zvyklá šetřit jak vodou,tak elektřinou.Ale vždycky někdo chytrý něco vymyslí nějakou údajnou změnu,výhodnou pro spotřebitele,aby se obohatil a blbci to zaplatí.A tak je to se vším.Tady v tom státě už nevěřím ničemu.
Květoslava HOUDKOVÁ
17.2.2016 14:49
Technickým věcem moc nerozumím, ale vím, co to je PODRAZ: Před léty znělo ze všech stran "Šetřte vodu!" Spotřeba klesala a ...zdražili stočné, zdražili vodu! Pak zase "Šetřte spotřebu elektřiny", vyrobili spotřebiče A++...., samozřejmě dražší, přesto je lidé kupovali-investovali a .... teď jsou k h .... = podrazy zřejmě nevyhynou!!
Jiří Libánský
17.2.2016 14:34
Kalkulačky jsou dost zavádějící. Někdo si spočítá svoji domácnost, zjistí, že se mu cena příliš nezvýší, či dokonce nějakou korunu ušetří. Ale málokdo si uvědomí, kolik je v republice odběrních míst a jejich charakteristiku. Když je v domě deset bytů, spočítá si každý svůj byt. Ale i celý dům má vlastní jistič pro společné prostory. Ten bývá tak silný, aby na něj v případě oprav domu mohla být připojena stavební mechanizace. Také v garážích se svítí minimálně, ale přes to tam chceme mít možnost pro případ oprav zapojit vrtačku, přenosnou lampičku a topítko zároveň. Statisíce zezónně využívaných jističů na chalupách, chatách, v zahrádkářských koloniích atp. jsou další položkou.
Také si uvědomme, jak se to dotkne supermarketu, který svítí nonstop a v noci zavřených obchůdků. Velkovýrobny jedou stále. Truhlář vypne stroje, pozhasíná a jde domů. Herny a kasína také nikdy nezhasínají. Opravna obuvi ano. Koho to postihne?
Tedy ve finále, z nás ČEZ vytáhne o pěkných pár miliard víc než doposud.
Je to podraz na lidi, je to proti snižování spotřeby elektřiny, je to proti drobným podnikatelům, je to proti přírodě. Nelíbí se mi to ani trochu.
Radovan Cakl
17.2.2016 14:16
Je to, jako to bylo s vodou. Naučí nás šetřit, pak jim nevychází na nadstandardní platy, tak zdraží. Navíc je straší blackout z přebytku elektřiny z Německa, který naše soustava nezvládá. Odpojit německou síť se neodváží, tak shánějí peníze na regulační opatření a posílení sítí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA