FOTO: archiv autora
Po stopách dotyku
14. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
18.2.2016 00:12
Velmi zajímavý článek. Smutné je, že po všech rádoby vědeckých studií, jak se chovat k dětem, zase vědci dospěli k názoru, že rodičovská láska s mazlením je to nejlepší, a to museli "odkoukat" od primitivních národů.
Marie Magdalena Klosová
17.2.2016 23:28
Hlazení,dotýkání a objímání jsou nádherné a zdravé aktivity.Provozujte je.mm
Jiří Libánský
17.2.2016 23:10
Také mne uklidňuje hlazení něčeho chlupatého. Ženy sice už dlouho podléhají současnému módnímu trendu, který jde jiným směrem, ale proti němu také nemám námitky.
Helena Votíková
17.2.2016 17:40
Článek jsem si přečetla s velkým zájmem. Mám dvojčata holku a kluka a je zajímavé, že naše holčička se moc mazlit nechtěla a u kluka jsme naopak museli říkat tu obvyklou větu "chlapi nepláčou", ten byl citlivější. A to že dotyk je důležitý, souhlasím, stačí jen malé pohlazení a hned je líp. Nezlobte se, ale musím napsat i to co mne trošku zarazilo a to odkaz na vaše stránky. Asi to tak má být, ale mně to přišlo jako reklama. Promiňte.
Jana Šenbergerová
17.2.2016 14:38
Skvělý článek! Jsem dotykový člověk, takže mohu jen potvrdit. Čím méně dotýkání v dospělosti s dospělými, tím blíž mají třeba prarodiče ke svým vnoučatům, protože vzájemné dotýkání je přínosem pro ně stejně jako pro děti. Proto má tolik seniorů doma chlupaté zvířecí kamarády. Proto je léčivá canisterapie, hyppoterapie a řada dalších. A přitom by mnohým stačilo, kdyby několikrát denně láskyplně objali svého partnera, kamaráda, kamarádku, kohokoliv. Zřejmě s tím souvisí i celosvětové akce "free hugs" - objímání zdarma. Díky za ten článek, moc mě potěšil.
Naděžda Špásová
17.2.2016 14:00
Ano, souhlasím s tím, že dotyk a dotýkání se i v našem věku je velmi důležité. Někde jsem četla, že bychom si denně měli několikrát pohladit něco chlupatého. Já to tedy dělám a našim pejskům se to taky líbí, je to opravdu uklidňující. Manžel už tolik vlasů nemá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA