Češi jsou národem mamánků
Ilustrační foto: ingimage.com

Češi jsou národem mamánků

3. 4. 2017

Nechce se jim z domova, nechávají se dlouho finančně podporovat rodiči a prarodiči, vyhovuje jim domácí servis. To je nelichotivá zpráva o životě současné generace třicátníků.

rodina
Hodnocení:
(4.7 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Asi jsem zlá macecha. Všechny děti se mi osamostatnily velice rychle a samy, poslední v mých 44 letech. Takže už 17 let se jen návštěvujeme, finančmě si nepřispíváme a máme se i s jejich protějšky a přibývajícími vnoučátky rádi (zatím)
Dagmar Pilařová
Ano, mám taky mamánka....není sice až tak "mamánkovský", neb žije sám ve svém bytě, stará se o sebe sám(pere, žehlí, vaří), neb bydlíme 80 km od sebe.....ale vím, jak na mě spoléhá. Nedávno mu bylo 33 let, je svobodný....obklopil se klukama (28-50 let), kteří jsou svobodní, rozvedení....ten vliv je hodně silný....ale druhou stranou mám doma i... "dědánka"......kávička ,papáníčko, každodenní servis....no, v prvním případě se snad stav změní....v druhém už určitě ne ! Přijala jsem tuto realitu a neřeším..někdy povzdechnu....ale nevidím ni nijak pesimisticky, máme se rádi....
Hana Rypáčková
Doufám, že nikdo neporuší tradici, že se postaráme o malé děti a staré potřebné. Děti vylítaly všechny už za studií a vnoučata v tom pokračují. Jasně, že zatím bydlí v pronajatých bytech, to je asi největší držák dětí u rodin. Drahé bydlení.
Květoslava HOUDKOVÁ
Mně možná pomohl i rozvod - zůstala jsem sama se 2ma dětmI: Já jsem se stala "pevnější" pro život a rozhodování a děti jsem připravovala na samostatnost (drobnými úkoly všeho směru, úměrně s jejich věkem). Každý jsme měli své povinnosti a "mamánkovství" u nás nemělo místo. Rodiny dětí jsou kompletní, ale i svoje děti k samostatnosti vedly. Vnoučata dospěla a snad to bude pokračovat také v jejich budoucnosti - mně stačí být spokojenou babičkou.
Zuzana Pivcová
Znám několik případů od známých. Matky si vyloženě přejí, aby synové žili s nimi doma. Jsou to věkové kategorie od cca 22 do 40 let. Z vlastní zkušenosti (bydlely jsme dlouho s maminkou, dokud nezemřela, což mi bylo téměř 28 let, já jezdila jen na víkend, ale sestra s ní byla denně) to nikomu neradím, protože nedojde k osamostatnění a proměně z věčného dítěte v dospěláka.
Jarmila Komberec Jakubcová
Souhlasím s tím, že my matky synů je občas rozmazlujeme. Sama jsem to také dělala ale naštěstí syn to zvládl. A tak mám skvělou snachu a báječná vnoučata.
Alena Várošová
Taky znám jeden případ chlapeček - mamánek má 43 let je stále svobodný.Maminka mu chystá snídaně,vaří ,pere,uklízí za ním v jeho pokoji,při čem chodí ještě do práce i když je už dávno v důchodu.V životě si matka nikoho nenajde a bude žít se synem.Synovi to tak vyhovuje.
Jana Šenbergerová
Myslím si, že hlavní problém není v těch mladých, ale v maminkách. Matky mužů své chlapečky opravdu rozmazlují. Pak se nemohou divit, že se chovají, jako by bylo všechno v pořádku, i když není.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%