Ilustrační foto: Alena Vávrová
Koně umějí rozlišovat lidské emoce, ukázal výzkum
11. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
12.2.2016 21:51
Tak já mám koně moc ráda, ale přistupuji k nim stále s respektem a o těch signálech ušima jsem neměla tušení. Už jsem se poučila, díky MM. Lze to v tomto konkrétním případě vysvětlit tím, že koník radostně přiběhl, ale asi jsem nesplnila jeho očekávání stran pamlsku, tak se naštval. Naštěstí jsem tam byla se synem a fotila koníka již s odstupem. Nějaké rafnutí by asi nadlouho podkopalo moji důvěru v tato krásná zvířata.
Zdenka Jírová
12.2.2016 21:19
Koně mám ráda , i když jsem nikdy žádného neměla ani na žádném nejela. Jsou to velmi inteligentní zvířata.Spíš znám ty kočičí projevy, protože celý život vždy nějakou kočku mám.
Eva Mužíková
12.2.2016 19:32
O projevovaných emocech psů a koní bych mohla vyprávět. Díky dlouholetému soužití s těmito tvory si dovolím říci, že jim velmi dobře rozumím...
Marie Magdalena Klosová
11.2.2016 23:21
Jo,a ten koník na fotce,není zrovna příznivě naladěn.Pozná se to podle uší stáhnutých dozadu.mm
Marie Magdalena Klosová
11.2.2016 23:18
Vyzkoušela jsem na vlastní kůži.Když jsem měla strach,udělal si koníček,co chtěl.Takže jsem si vždycky vduchu říkala:"Já jsem tady pánem!"Pokud jsem nepřesvědčila sama sebe,měla jsem smůlu!:)mm
Hana Rypáčková
11.2.2016 21:11
Vcítění jde zvířatům mnohdy lépe než lidem. A tenhle čumák vážně svádí k pohlazení...
Alena Vávrová
11.2.2016 15:46
Ano, ano, tenhle mělnický bílý chlupáček na snímku ke mně běžel přes celý výběh a radostně se řehnil, protože asi poznal, že mám taky radost. A byl moc milý a nechal se vyfotit a podrbat, a to jsem pro něj měla jen ohryzek od jabka :-) .
Naděžda Špásová
11.2.2016 14:22
Samozřejmě, že zvířata vycítí a poznají na člověku jeho náladu. Ví to každý, kdo nějaké vlastní. Kůň se umí někdy opravdu zatvářit tak, že mu jdete raději z cesty.
Jana Šenbergerová
11.2.2016 14:07
Koně, psi i kočky žijí s člověkem dost dlouho na to, aby ho měli "přečteného". Řekla bych, že některé "ksichty" od lidí odkoukali. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA