Zavražděná profesorka aneb smrt za smrt
Ilustrační foto: pixabay.com

Zavražděná profesorka aneb smrt za smrt

17. 2. 2016
trest smrti
Hodnocení:
(4.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naďa Pokorová
Paní Alenko, na tu tragickou událost si vzpomínám, ale jen tak matně.Musela se stát ještě v době než jsem přišla do Mohelnice, už se o tom moc nemluvilo, bylo to asi již trochu odezněné. Každá taková tragédie poznamená příbuzné a okolí. To, že viníci u nás nejsou po zásluze potrestáni a společnost na ně vlastně doplácí, živí lidi, kteří se nikdy nenapraví, je všeobecně známé. Ale jsme, jak mnozí tvrdí, humanitní společnost….Zajímalo by mne, jak by se k problému trestu smrti stavěli ti, kteří jej tak výrazně odsuzují, v okamžiku, kdy by jim bylo zavražděno jejich dítě.
VANDA Blaškovič
Na otázka trestu smrti se každý dívá ze svého úhlu pohledu. Je totiž třeba vnímat i rozdíl ve vrazích, v jejich pohnutkách, proč zabíjeli. Vražedkyně, která po nekonečné době týrání sebe i dětí zavraží svého tyrana….naproti tomu vrah, co zavraždil dítě…..i tady se musí rozlišovat. Ano, trest smrti v těch dokázaných případech. Ne justiční omyly! Naštěstí i ve vězení mezi vězni prý platí spravedlnost. Brutální vrah většinou nepřežije. Viděli jste film Zelená míle?
Alena Várošová
Ano,tak jsem to myslela i já,tak jak je to v tom citátu,proto jsem napsala,že to by dělali otrlí zabijáci.Vy jste to jen opsala a potvrdila.Dopsala jsem pdobře poslední dlouhou větu a proč bychom měli tyto vrahy živit 40 let?V tom si asi rozumět nebudeme.Nebo myslíte,že každý má vrah má charakter a svědomí? Já ne.
Alena Tollarová
Tušila jsem, že dojde k nepochopení toho, co jsem napsala. Sledovala jsem přece jen to "jakým způsobem jsi zabil, takovou smrtí zajdeš i Ty" (konec citátu). Tedy za podříznutí a bodné rány podříznutí a bodné rány!? Kdo by toho byl schopen? Snad jen nějaký sadista - otrlý zabiják - a ještě by za to dostával zaplaceno! A když už se mám nad tresty zamyslet, tak možná je horší třeba čtyřicet let sedět zavřený v tom luxusním kriminále, bez možnosti vycházet ven a dělat všechno to, co běžně děláme, s myšlenkami na to co jsem provedl, než sejít ze světa a mít klid.
Alena Várošová
Aleno,to já ne,nezabila bych ani slepici,ani králíka natož člověka i kdybych měla na něj já nevím jakou zlost.Což u mě to nepřipadá v úvahu. Musel by to být kat k tomu určený,tak jak jsou kati,když stínají hlavy,nebo zabíjejí v elektrických křeslech otrlí zabijáci.Položím otázku. jinak taky nechtěně.Jak by jsme se zachovaly kdyby nám někdo někoho zabil z rodiny?Určitě by jsme mu nepřály luxus v kriminále,ať se ve zdraví dožje 100 let a po odpykání 3 let za dobré chování ústavní léčení..Vy ano,já ne zvolila bych zase trest smrti.
Alena Tollarová
Aleno nezlobte se na mě a doufám, že si nikdo nebude myslet, že schvaluji vraždění a nízké tresty. Ale dovedete si někdo představit, jak by v praxi vypadalo to "jakým způsobem jsi zabil, takovou smrtí zajdeš i Ty"? Kdo by v tomto případě to, pardon, musím to napsat - podříznutí vraha - měl vykonat? Kdo??? Byli byste ochotni vzít práci kata?
Alena Várošová
Děkuji dvěma pánům za komentáře i Soně a Zdence a jak je vidět názory se různí.Ne všichni se mnou budou souhlasit a to je předmětem diskuze.Já si ovšem za svými názory možná i naivními stojím. Pěkný večer všem.
Ladislav Vesecký
Špatné zákony. Rozežraná mládež ( ne všechna). Americké stupidní seriály a vše se dostaví samo.
Zdenka Jírová
Když už jsme se rozhodli zrušit trest smrti/ jsem proti zrušení za vraždu/, tak by měli vrazi alespoň dostávat doživotí se zrušením občanských práv, takže žádné studium a lehárna, ale tvrdě si na svůj pobyt ve vězení a event. dluhy vydělat. Naše zákony jednou v humorné /?/ scénce vyjádřil Alois Náhlovský:" Proč čekat na rozvod, to už je lepší milostivou zapíchnout. Za vraždu jsou u nás 3 roky, když se budete slušně chovat,za rok a půl jste doma." Protože je s nadsázkou pravdivý, tak ani moc humorný není.
Libor Farský
Bohužel justiční omyly stále existují. Kolik již bylo nespravedlivě odsouzeno k trestu smrti a později rehabilitováno po objevu testu DNA třeba v USA. Ale nejen to. Co třeba vyloženě politické vraždy, známé i z naší historie padesátých let a stále existující třeba v Koreji. Jsem proti trestu smrti, pokud se provinilec sám bez nátlaku nepřizná. Ale naopak pro nejtvrdší režim a odsouzení na doživotí v případech, kde je to jasné. Bez možnosti změny trestu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%