Ilustrační foto: pixabay.com
Zavražděná profesorka aneb smrt za smrt
17. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naďa Pokorová
5.3.2016 18:06
Paní Alenko, na tu tragickou událost si vzpomínám, ale jen tak matně.Musela se stát ještě v době než jsem přišla do Mohelnice, už se o tom moc nemluvilo, bylo to asi již trochu odezněné.
Každá taková tragédie poznamená příbuzné a okolí. To, že viníci u nás nejsou po zásluze potrestáni a společnost na ně vlastně doplácí, živí lidi, kteří se nikdy nenapraví, je všeobecně známé. Ale jsme, jak mnozí tvrdí, humanitní společnost….Zajímalo by mne, jak by se k problému trestu smrti stavěli ti, kteří jej tak výrazně odsuzují, v okamžiku, kdy by jim bylo zavražděno jejich dítě.
VANDA Blaškovič
22.2.2016 17:03
Na otázka trestu smrti se každý dívá ze svého úhlu pohledu. Je totiž třeba vnímat i rozdíl ve vrazích, v jejich pohnutkách, proč zabíjeli. Vražedkyně, která po nekonečné době týrání sebe i dětí zavraží svého tyrana….naproti tomu vrah, co zavraždil dítě…..i tady se musí rozlišovat. Ano, trest smrti v těch dokázaných případech. Ne justiční omyly! Naštěstí i ve vězení mezi vězni prý platí spravedlnost. Brutální vrah většinou nepřežije. Viděli jste film Zelená míle?
Alena Várošová
22.2.2016 15:45
Ano,tak jsem to myslela i já,tak jak je to v tom citátu,proto jsem napsala,že to by dělali otrlí zabijáci.Vy jste to jen opsala a potvrdila.Dopsala jsem pdobře poslední dlouhou větu a proč bychom měli tyto vrahy živit 40 let?V tom si asi rozumět nebudeme.Nebo myslíte,že každý má vrah má charakter a svědomí? Já ne.
Alena Tollarová
22.2.2016 13:12
Tušila jsem, že dojde k nepochopení toho, co jsem napsala. Sledovala jsem přece jen to "jakým způsobem jsi zabil, takovou smrtí zajdeš i Ty" (konec citátu). Tedy za podříznutí a bodné rány podříznutí a bodné rány!? Kdo by toho byl schopen? Snad jen nějaký sadista - otrlý zabiják - a ještě by za to dostával zaplaceno! A když už se mám nad tresty zamyslet, tak možná je horší třeba čtyřicet let sedět zavřený v tom luxusním kriminále, bez možnosti vycházet ven a dělat všechno to, co běžně děláme, s myšlenkami na to co jsem provedl, než sejít ze světa a mít klid.
Alena Várošová
21.2.2016 19:22
Aleno,to já ne,nezabila bych ani slepici,ani králíka natož člověka i kdybych měla na něj já nevím jakou zlost.Což u mě to nepřipadá v úvahu. Musel by to být kat k tomu určený,tak jak jsou kati,když stínají hlavy,nebo zabíjejí v elektrických křeslech otrlí zabijáci.Položím otázku. jinak taky nechtěně.Jak by jsme se zachovaly kdyby nám někdo někoho zabil z rodiny?Určitě by jsme mu nepřály luxus v kriminále,ať se ve zdraví dožje 100 let a po odpykání 3 let za dobré chování ústavní léčení..Vy ano,já ne zvolila bych zase trest smrti.
Alena Tollarová
21.2.2016 18:58
Aleno nezlobte se na mě a doufám, že si nikdo nebude myslet, že schvaluji vraždění a nízké tresty. Ale dovedete si někdo představit, jak by v praxi vypadalo to "jakým způsobem jsi zabil, takovou smrtí zajdeš i Ty"? Kdo by v tomto případě to, pardon, musím to napsat - podříznutí vraha - měl vykonat? Kdo??? Byli byste ochotni vzít práci kata?
Alena Várošová
21.2.2016 16:02
Děkuji dvěma pánům za komentáře i Soně a Zdence a jak je vidět názory se různí.Ne všichni se mnou budou souhlasit a to je předmětem diskuze.Já si ovšem za svými názory možná i naivními stojím. Pěkný večer všem.
Ladislav Vesecký
21.2.2016 10:20
Špatné zákony. Rozežraná mládež ( ne všechna). Americké stupidní seriály a vše se dostaví samo.
Zdenka Jírová
21.2.2016 00:27
Když už jsme se rozhodli zrušit trest smrti/ jsem proti zrušení za vraždu/, tak by měli vrazi alespoň dostávat doživotí se zrušením občanských práv, takže žádné studium a lehárna, ale tvrdě si na svůj pobyt ve vězení a event. dluhy vydělat. Naše zákony jednou v humorné /?/ scénce vyjádřil Alois Náhlovský:" Proč čekat na rozvod, to už je lepší milostivou zapíchnout. Za vraždu jsou u nás 3 roky, když se budete slušně chovat,za rok a půl jste doma." Protože je s nadsázkou pravdivý, tak ani moc humorný není.
Libor Farský
20.2.2016 20:30
Bohužel justiční omyly stále existují. Kolik již bylo nespravedlivě odsouzeno k trestu smrti a později rehabilitováno po objevu testu DNA třeba v USA. Ale nejen to. Co třeba vyloženě politické vraždy, známé i z naší historie padesátých let a stále existující třeba v Koreji. Jsem proti trestu smrti, pokud se provinilec sám bez nátlaku nepřizná. Ale naopak pro nejtvrdší režim a odsouzení na doživotí v případech, kde je to jasné. Bez možnosti změny trestu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA