Zavražděná profesorka aneb smrt za smrt
Ilustrační foto: pixabay.com

Zavražděná profesorka aneb smrt za smrt

17. 2. 2016
trest smrti
Hodnocení:
(4.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
U prokazatelné brutální úmyslné vraždy - doživotní vězení, /až trest smrti/ naplněné tvrdou prací, žádné za polovinu domů. Před asi 15 lety tři studenti zabili jejich spolužačku, blízko jejího bydliště, umučili ji, dostali nějakých 12-15 let, zničili celou rodinu toho děvčete, dědeček to neunesl, prostě psychicky zlomeni všichni. A ti grázlové se tzv. napraveni vrátí do lidské společnosti ? Takové zrůdy? A rodiče těch vrahů ? Jistě, že to poznamenalo i jejich životy. Máme mírné tresty. Neplnoletí grázlové budou v 18 čistí . Co vražd přibývá a sadismu je k nevíře. A zpřísnění ve školách, jinak budou mučeni učitelé a skončí v lepších případech na psychiatrii.
Soňa Prachfeldová
U prokazatelné brutální úmyslné vraždy - doživotní vězení, /až trest smrti/ naplněné tvrdou prací, žádné za polovinu domů. Před asi 15 lety tři studenti zabili jejich spolužačku, blízko jejího bydliště, umučili ji, dostali nějakých 12-15 let, zničili celou rodinu toho děvčete, dědeček to neunesl, prostě psychicky zlomeni všichni. A ti grázlové se tzv. napraveni vrátí do lidské společnosti ? Takové zrůdy? A rodiče těch vrahů ? Jistě, že to poznamenalo i jejich životy. Máme mírné tresty. Neplnoletí grázlové budou v 18 čistí . Co vražd přibývá a sadismu je k nevíře. A zpřísnění ve školách, jinak budou mučeni učitelé a skončí v lepších případech na psychiatrii.
Alena Várošová
Devčata děkuji za komentáře,ale nejsem soudní znalec,ale domnívám se,že justiční omyl by neměl u státního zástupce existovat,když má dostatek důkazů I když připouštím ojedinělý případ se může vyskytnout .Nebo jsou snad soudcové neschopni za takové peníze co berou správně rozhodnout a ti co vraždili za nic nemohou a necháme je v teple,jak na hotýlku žít svůj darebný život.Dřív si pamatuji,že vězni museli pracovat,teď když nechtějí,je nikdo nedonutí.?A to je potom správně?Tak nakonec si každý může každého zapíchnout,nebo postřílet nás jak králíky a bude to justiční omyl?Já neznám někoho,kdo byl nevině osdouzen,anichž by mu nebyla prokázána trestná činnost?.I když má ten člověk psychické obtíže,myslíte,že je vyléčen a nebude znovu vraždit?To nechápu,mám na to jiný názor.A pak se divíte co se všude kolem děje a lidé jsou k tomu neteční. Nevěřím na pohádky, už jsem velká holka.
Hana Rypáčková
Kdyby už se nevyskytly i justiční omyly - byla bych pro trest smrti. Nechápu, že někdo chce ublížit druhému, už proto je to magor.A to ho omlouvá?
Helenka Vambleki
Samozřejmě bych byla pro trest smrti v případech, že je vražda úmyslná. Ale hlavně bych byla pro žalář, kde nebudou klienti jak na dovolené v pětihvězdičkovém hotelu. A tuto dovolenou jim platíme. Na životní úroveň vězňů nedosáhne polovina důchodců.
Eva Mužíková
Napsala jsi to velmi dobře Alenko. I já jsem vždy rozhořčená nad nízkými tresty které zločinci dostávají. Dnes jsem u některého příspěvku / tuším u videa Lenky/ psala, že lidským hyenám, které týrají zvířata bych přála tresty hodně vysoké. Včera v TV ukázka - pes uříznuté ucho, polámané kosti... !!!!!
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní Alenko velmi zajímavý článek mapující problém trestu smrti. Můj zdravý selský rozum říká jsem pro smrt za smrt. jen se obávám tak trochu našeho soudnictví aby nedocházelo k omylům, které jsou pak nevratné.
Lenka Hudečková
Alenko, mráz mi běhá po těle po Tvém vyprávění...i já jsem ve výjimečných případech pro trest smrti než to, že za vězně platíme jako lidé našeho státu peníze po mnoho let a stejně nijak nevěřím za jejich napravení :-(
Jiří Hudeček
Nemám Alenko. Vždy jsem zastával názor, že ten kdo spáchá takový zločin by měl počítat se stejnou odplatou. Nechápu jak mohou říkat že nemáme právo brát jinému "člověku" život. A co ti vrazi? Ti mají právo? Kdo jim ho dal? Nechci do toho zatahovat politiku, ale právě Havel byl strůjcem zrušení trestu smrti. Když pustil z vězení grázly, tak ve městě , kde jsem tehdy pracoval zavraždil jeden takový prodavačku (měla dvě malé děti).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%