Ilustrační foto: pixabay.com
Zavražděná profesorka aneb smrt za smrt
17. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
20.2.2016 19:29
U prokazatelné brutální úmyslné vraždy - doživotní vězení, /až trest smrti/ naplněné tvrdou prací, žádné za polovinu domů. Před asi 15 lety tři studenti zabili jejich spolužačku, blízko jejího bydliště, umučili ji, dostali nějakých 12-15 let, zničili celou rodinu toho děvčete, dědeček to neunesl, prostě psychicky zlomeni všichni. A ti grázlové se tzv. napraveni vrátí do lidské společnosti ? Takové zrůdy? A rodiče těch vrahů ? Jistě, že to poznamenalo i jejich životy. Máme mírné tresty. Neplnoletí grázlové budou v 18 čistí . Co vražd přibývá a sadismu je k nevíře. A zpřísnění ve školách, jinak budou mučeni učitelé a skončí v lepších případech na psychiatrii.
Soňa Prachfeldová
20.2.2016 19:29
U prokazatelné brutální úmyslné vraždy - doživotní vězení, /až trest smrti/ naplněné tvrdou prací, žádné za polovinu domů. Před asi 15 lety tři studenti zabili jejich spolužačku, blízko jejího bydliště, umučili ji, dostali nějakých 12-15 let, zničili celou rodinu toho děvčete, dědeček to neunesl, prostě psychicky zlomeni všichni. A ti grázlové se tzv. napraveni vrátí do lidské společnosti ? Takové zrůdy? A rodiče těch vrahů ? Jistě, že to poznamenalo i jejich životy. Máme mírné tresty. Neplnoletí grázlové budou v 18 čistí . Co vražd přibývá a sadismu je k nevíře. A zpřísnění ve školách, jinak budou mučeni učitelé a skončí v lepších případech na psychiatrii.
Alena Várošová
20.2.2016 19:03
Devčata děkuji za komentáře,ale nejsem soudní znalec,ale domnívám se,že justiční omyl by neměl u státního zástupce existovat,když má dostatek důkazů I když připouštím ojedinělý případ se může vyskytnout .Nebo jsou snad soudcové neschopni za takové peníze co berou správně rozhodnout a ti co vraždili za nic nemohou a necháme je v teple,jak na hotýlku žít svůj darebný život.Dřív si pamatuji,že vězni museli pracovat,teď když nechtějí,je nikdo nedonutí.?A to je potom správně?Tak nakonec si každý může každého zapíchnout,nebo postřílet nás jak králíky a bude to justiční omyl?Já neznám někoho,kdo byl nevině osdouzen,anichž by mu nebyla prokázána trestná činnost?.I když má ten člověk psychické obtíže,myslíte,že je vyléčen a nebude znovu vraždit?To nechápu,mám na to jiný názor.A pak se divíte co se všude kolem děje a lidé jsou k tomu neteční. Nevěřím na pohádky, už jsem velká holka.
Hana Rypáčková
20.2.2016 16:42
Kdyby už se nevyskytly i justiční omyly - byla bych pro trest smrti. Nechápu, že někdo chce ublížit druhému, už proto je to magor.A to ho omlouvá?
Helenka Vambleki
20.2.2016 15:34
Samozřejmě bych byla pro trest smrti v případech, že je vražda úmyslná. Ale hlavně bych byla pro žalář, kde nebudou klienti jak na dovolené v pětihvězdičkovém hotelu. A tuto dovolenou jim platíme. Na životní úroveň vězňů nedosáhne polovina důchodců.
Eva Mužíková
20.2.2016 12:57
Napsala jsi to velmi dobře Alenko. I já jsem vždy rozhořčená nad nízkými tresty které zločinci dostávají. Dnes jsem u některého příspěvku / tuším u videa Lenky/ psala, že lidským hyenám, které týrají zvířata bych přála tresty hodně vysoké. Včera v TV ukázka - pes uříznuté ucho, polámané kosti... !!!!!
Jarmila Komberec Jakubcová
20.2.2016 12:49
Paní Alenko velmi zajímavý článek mapující problém trestu smrti. Můj zdravý selský rozum říká jsem pro smrt za smrt. jen se obávám tak trochu našeho soudnictví aby nedocházelo k omylům, které jsou pak nevratné.
Lenka Hudečková
20.2.2016 12:08
Alenko, mráz mi běhá po těle po Tvém vyprávění...i já jsem ve výjimečných případech pro trest smrti než to, že za vězně platíme jako lidé našeho státu peníze po mnoho let a stejně nijak nevěřím za jejich napravení :-(
Jiří Hudeček
20.2.2016 11:53
Nemám Alenko. Vždy jsem zastával názor, že ten kdo spáchá takový zločin by měl počítat se stejnou odplatou. Nechápu jak mohou říkat že nemáme právo brát jinému "člověku" život. A co ti vrazi? Ti mají právo? Kdo jim ho dal? Nechci do toho zatahovat politiku, ale právě Havel byl strůjcem zrušení trestu smrti. Když pustil z vězení grázly, tak ve městě , kde jsem tehdy pracoval zavraždil jeden takový prodavačku (měla dvě malé děti).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA