FOTO: archiv autorky
Rozkvetlé fialky
4. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Seitlová
5.2.2016 21:09
Krásné fialky, kdysi jsem je pěstovala doma i v práci. Ale pak mi nějak odešli.
Alena Vávrová
5.2.2016 20:32
Tvoje fialky jsou opravdu nádherné. Já už mám tu svoji modrobílou dlouho a už má pořádný "krk", ale pořád kvete jako blázen. Pro jistotu už jsem si ji namnožila. Já všem kytičkám občas podstrčím hnojivou tyčinku, do malého květníčku jen půlku. A fialky opravdu zalévat jedině do podmisky.
Elena Valeriánová
5.2.2016 20:31
Kdysi jsem je pěstovala na kuchyňském okně,byla to nádhera, ale pak mi postupně uhynuly. Ale ráda bych je zase měla. A víte, že ty africké fialky jsou původem z Tanzánie? Dnes to byla otázka v AZ kvízu. Vaše fialky jsou překrásné.
Jarmila Komberec Jakubcová
5.2.2016 20:20
Nádherné fialky, já jsem měla 3 ale všechny mi postupně uhynuly. Jsem pořád na cestách a moje rodina mi z kytiček občas udělá sušenky. Po návratu z Maroka si je opět zkusím koupit.
Alena Várošová
5.2.2016 20:09
Děvčata milá,díky za komentáře.Opravdu jsou nenáročné,kosmetiku jim nedělám jako sobě a samy to vidíte,že přes listy se prodírá květenství.Mám už je dlouho,ale když se přemokří,tak se většinou nezventí a uhynou.Zatím se jim daří na severní staraně v ložnici.K paní Květě H. nevím co je to Honzík?A možná ostatní taky ne.Tak je holky začněte pěstovat,nic to nestijí a odmění se vám krásnými kvítečky.
Lenka Hudečková
5.2.2016 19:23
A zapomněla jsem, že je také zalévám dolů do misky a nikdy ne nahoře do hlíny...
Lenka Hudečková
5.2.2016 19:22
Alenko, pěkné fialinky máš. Líbí se mi, když je fialka opravdu fialová :-). Mám doma českou fialku (také fialovou) a také africkou, což by měla být ta s kudrnatým květem. Aspoň si to myslím. Ty jsem tenkrát dostala od jedné paní a sama jsem si je z lístků zasadila. Letos musím na jaře všechny kytičky přesadit, zaslouží si to...to bude práce aspoň na týden. Ať Ti Alenko, kytičky dělají stálou radost.
Eva Mužíková
5.2.2016 19:20
Já mám Alenko jen tři, také je zalévám do misky, jsou nenáročné. Mám zkušenost, že ta, kterou člověk z neznalosti pěstování přemokří se už nevzpamatuje. Nebo to sice přežije, ale je dlouhou dobu jako " gumová"... Ať se dále daří.
Jana Šenbergerová
5.2.2016 19:01
Krásné! Mám je ráda, ale už léta je nepěstuji. Moc se mi líbí ty fialové, které už skoro zmizely v té záplavě jinobarevných druhů. Ať se jim u tebe, Alenko, pořád líbí. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA