Alena Várošová
4.2.2016 14:50
Jani jsou to tropické rostliny mají rády hlavně teplo a světlo,jako každá rostlina.Měly by být také na jižní,nebo východní straně,kde se neopírá do oken příliš slunce.
Alena Várošová
3.2.2016 10:31
Díky jano,přeji Vám pokud máte nějaké orchideje,aby byly taky tak krásné.A pozor nikdy mezi ně nedávat jinou rostlinu i když je to jen na kraj parapetu,
Alena Várošová
31.1.2016 21:29
Hani,já je nikdy tyčinkama nehnojila.Jdu juknout jak se to hnojivo jmenuje.Už to mám Hnojivo pro orchideje FloraSelf 0,5 l kolik to stálo nevím něco kolem 80,-Kč.Jsou na parapetu,dole ústřední topení a když jsem do nich sáhla a zdála se mi kůra suchá ,tak jsem je na hodinu namočila do rozředěného roztoku s vodou do kýblu,ne plný ken,aby byla kůra ponořená. Postupně jsem je během týdne tu vodu s hnojivem do nich nalila.Pozor nesmí být promáčené.Atˇse jim daří a máš z nich mnoho radosti.Nedávám je s jinými květinami na parapet,jen samotné.Mě se to vymstilo,že jsem tam dala jinou květinu a ta měla molice,nebo svilušky a zničily se mi další orchideje.Zkroutily listy a lepkaly.Většinou ty vzácné jsou náchylné.IKdyž je budeš mít rozrostlé,tak stačí co Ti vyroste výhon bez květů,myslím jen trs lístků ustřihnout a zastadit do hlíny a substrátu pro orchideje a ujme se ti ten výhon,jak mě.Hezký večer.
Hana Rypáčková
31.1.2016 21:06
Koupila jsem si hnojivové tyčinky přímo na orchideje.A tu malou musím už přesadit.Květinář/ano- muž/ mi připraví nový hrnek a borovici. Zítra tam pro to jdu, ale po odkvětu zasadím.Takovouhle fialovou bych chtěla taky....foťe a pište o kytičkách prosím...
Lidmila Nejedlá
31.1.2016 20:44
No ty jsou krásné!
Zuzana Pivcová
31.1.2016 20:15
Orchideje jsou krásné, osobně je znám jen od své známé Marušky, která jich má plná okna, a z výstav v botanické zahradě v Praze-Troji.
Alena Várošová
31.1.2016 19:40
Evi,Tebe jsem nějak přehlédla,ale za to Ti přeji,ať Ti orchideje vykvetou tak bohatě a do takové krásy, aby jsi z nich měla radost,tak jako z Bertíka.
Alena Várošová
31.1.2016 19:37
Růženko,Sašo,Leni a Jitko všechny co milujete květiny vám děkuji a jsem ráda,že se vám orchideje na fotkách líbí a v toto zimní počasí vás pohladí na srdíčku.
Jitka Chodorová
31.1.2016 19:04
Krása, krása,krása Aleno, díky, ty fotky jsou přenádherné.
Eva Mužíková
31.1.2016 18:52
No to je nabídka Alenko... mně plně kvete v současné době jedna. ostatních osm má plno šlahounů s poupátky, To bude krása...
Načíst starší příspěvky