FOTO: Jiří Novák - Vrabec domácí
Přikrmujte a pozorujte ptáky na krmítku
18. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Krausová
21.1.2016 16:53
Ptáčkům dávám černé slunečnice, pod budkou mám i loj.kouli. Je moc zajímavé je pozorovat. Doporučuji všem pomoci těmto drobným bytostem.
Miroslava Jachimová
21.1.2016 08:12
Také krmíme a krmíme. Spotřeba slunečnice a lojových koulí je opravdu obrovská. Krmítko máme nejen za oknem, kde můžeme opeřence pozorovat, ale i na zahradě. Kromě sýkorek a zvonků k nám přilétají i dlaskové a občas i ten strakapoud. My se o ptáčky staráme celý rok. Máme dvě budky pro sýkorky a letos přibyla jedna i pro špačka. Doufáme, že se zadaří a i on letos na jaře vyvede své mladé.
Jaroslava Handlová
20.1.2016 23:49
Při kontrolních jízdách na chatu nikdy neopomeneme dosypat do krmítka slunečnicová semínka a zavěsit lojové koule. Do příště je samozřejmě všechno pěkně "vyluxované". Je to radost, kterou rádi působíme ptáčkům i sobě.
Soňa Prachfeldová
20.1.2016 22:01
Pozoruji, přikrmuji, je to můj první počin po procitnutí, mám ručně udělanou budku u okna a ranní káva s ptáčky a vedle publikace kolik je sýkorek a ostatních přezimujících ptáčků, studuji kolik je sýkorek a ostatního ptactva.
Alena Vávrová
20.1.2016 19:42
Také denně zásobuji krmítko pro ptáky. Nejčastěji tam trůní pěkně vypasený kosák, říkám mu Jožka Černý, je to stálý obyvatel naší zahrady. Sýkorky čile pendlují - popadnou slunečnici a frr s ní na bez. Pod ním se to černá slunečnicovými slupkami. Občas se do krmítka napasuje i hrdlička a někdy mne poctí velké hejno zvonků. Ti paběrkují i po zemi. Už jsem vyfotila i dlaska.
Zuzana Pivcová
20.1.2016 19:36
Škoda, že už nesídlí archiv na Invalidovně, kam z blízkých žižkovských strání létalo v zimě mnoho zpěvných ptáků. Kolegyně donesl z domova starý atlas ptáků po synovi a už jsme luštily, kdo přiletěl. Bylo jich tam opravdu mnoho, od nás dostávali většinou slunečnicová semena a lojové koule. Různé druhy, jak uvádí Honza, měly opravdu různý styl přijímání potravy. Sýkorky popadly semínko do zobáku a ulétly s ním, zatímco zvonci seděli v krmítku a drtili a drtili. Pro mě to byl aspoň kousek přírody. Na Ruzyni to není. Je tam odkrytá krajina a blízko letiště.
Alena Várošová
20.1.2016 19:11
Také lrmíme sýkorky,sem tam přiletí a posbírá kos co spadne z krmítka.Nejvíc tu lítají vrabci.Úžasné fotky ptactva.
Michaela Přibová
20.1.2016 17:39
Také dávám krmení ptáčkům, ale vždy mám o ně strach, neboť naše čtyři kočky jsou dravci a mně je líto, když je loví. Vždycky si říkám, jak to ta příroda udělala a v duchu si říkám, kdo odnaučí kočky chytat ptáčky a psy běhat za kočkama :-)
Elena Valeriánová
20.1.2016 17:06
Právě před chvílí jsem se vrátila ze dvorku, kde jsem do krmítka nasypala slunečnice na zítra. Novè lojové koule tam odpoledne pověsil manžel. Zítra jedeme brzy ráno do Olomouce a vrátíme se až večer, tak aby naší opeřenci nestrádali.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA