FOTO: archiv Jaromíra Jurajdy
Jak ani v penzijním věku neztloustnout jako čuně
27. 2. 2021Už od dětství jsem měl averzi k tlouštíkům. Teprve ve zralejším věku jsem poznal, že mnozí tlouštíci patří také k lidem charakterním a úctyhodným, nejen jako státní návladní ze známého amerického seriálu Jack a tlusťoch.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
28.2.2021 18:11
Znám takové, kteří neshodí, ani kdyby se kvůli tomu strhali a jiné, kteří i kdyby se "užrali", nepřiberou. Přesto musím souhlasit, že: "Každý, kdo v životě něco dokázal naopak ví, že silná vůle je ve skutečnosti dovedností získanou opakovaným nácvikem." Vím to z vlastní zkušenosti, nikde jsem to nevyčetla. Vždycky zůstanu na půli cesty, protože nevytrvám ve svém snažení.
Danka Rotyková
27.2.2021 13:47
Fandím lidem, jako je pan Jurajda. Z vlastní zkušenosti vím, že je nejlepší udržovat si rozumnou váhu a nedovolit si neřízeně lenošit a tloustnout. Dosud to bylo celkem jednoduché, ale teď v době pandemie se musím ke cvičení doma docela přemlouvat. Na druhou stranu .. po cvičení je to moc příjemný pocit, že jsem to zvládla.
Dana Puchalská
27.2.2021 13:41
Víc než aktuální článek. A že tam jsou i ostrá slova ??? A co s tím naděláme. Komu se nelíbí, číst to nemusí;každý máme jiný názor a jiné výrazy. Někdo mluví a píše spisovné,někomu to zkrátka ujede.
Lenka Kočandrlová
27.2.2021 11:46
Ano je to tak,že člověk by měl jíst úměrně k tomu,kolik vydá energie.Nojo,ale když ono se někdy těm škodlivým a nezdravým jídlům nedá odolat! A venku je ošklivě,co by tam člověk dělal...Není lepší,pohodlnější si dřepnout k PC,televizi??? Já osobně jsem se přes zimu taky vyžrala,hlavně sezením u ,ale doufám,že jak uhodí Jaro,budu se snažit být denně venku,chodit po lese,dělat na zahradě,jezdit na inlajnech....a ono se to sádlo zase sundá! Doufám....
Olga Štolbová
27.2.2021 10:45
Milý Jaromíre, jste můj člověk, i když vím, že váš článek je pět let starý. Škoda, že se neozýváte, možná už je všechno jinak, ale "HEJBAT SE A NEŽRAT" platí pořád. Najít si zlatou střední cestu nedá tak moc přemýšlení. ♥
Antonín Nebuželský
27.2.2021 09:52
Čím víc chodím, tím víc mi chutná. Měřil jsem 191,teď mám 186,nejak jsem se smrsknul. A ta váha, když se chlubím, míval jsem tak 76,po třiceti letech jsem přestal kouřit a do měsíce 91. Potom jsem to srazil na 83,a to jsem držel léta. Když jsem v 68 letech šel do penze postupně jsem se dostal na stovku. Začal jsem chodit 5 až 10 km denně a jsem mírně pod stovkou. To si držím. Jen taková věc-čím víc chodím, tím víc mi chutná. Zatím se neomezují. Kdysi někdo říkal :"tlustý budou hubený, hubený budou studený". Tak nevím :-)
Snad jsem se moc nerozpovidal. Jestli jo omluva.
Marie Měchurová
27.2.2021 09:20
Pro silnější výrazy nejde pan Jaromír daleko, ale má pravdu. Kdo myslíte, že si na našem výletu s turistama dá v restauraci smažák, bramboráčky, vepřo, knedlo, zelo - vždy ty nadváhy. Jsem rozděleni na dvě skupiny, ti rychlejší si dají polévku, pivo nebo kávu a ti pomalejší mají kratší trasu a tím pádem víc času na to pořádně se nadlábnout. Hlavně, že jsem všichni spokojení.
Marie Měchurová
27.2.2021 09:20
Pro silnější výrazy nejde pan Jaromír daleko, ale má pravdu. Kdo myslíte, že si na našem výletu s turistama dá v restauraci smažák, bramboráčky, vepřo, knedlo, zelo - vždy ty nadváhy. Jsem rozděleni na dvě skupiny, ti rychlejší si dají polévku, pivo nebo kávu a ti pomalejší mají kratší trasu a tím pádem víc času na to pořádně se nadlábnout. Hlavně, že jsem všichni spokojení.
Marie Faldynová
27.2.2021 09:15
Je to všechno na našem rozhodnutí, jak využijeme fakt, že se máme dobře. Připomínám antickou moudrost: Třetinou jídla živíme tělo, druhou třetinou doktory a třetí třetinou hrobníka, to už jste určitě taky někde četli.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA