Ilustrační foto: pinterest.com
Zima za mého dětství
11. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiřina Pilátová
16.1.2016 00:33
Máte všichni pravdu, to už se nikdy nevrátí, jen vzpomínky zůstanou - dokud nás paměť nezklame! Nářečí je to z moravskoslovenského pomezí.Okolí Starého Hrozenkova.
Naděžda Špásová
13.1.2016 23:23
Pamatuji se, že jako děti jsme chodily sáňkovat, bruslit a užívaly jsme si radost ze sněhu. Za naším domem byl takový trojkopec a kousek od nás byl rybník u mlýna. Jsou to asi jedny z mála hezkých vzpomínek na dětství. Měli jsme tenkrát fenku foxteriéra Bobinu, která za námi pořád běhala a tahala nás za nohy. Měla jsem jí moc ráda. Tehdy asi začala moje láska k psům. Bílo bývalo celou zimu. Škoda, že jsme si to svým chováním k přírodě zničili.
Soňa Prachfeldová
13.1.2016 09:49
S chutí jsem si přečetla Vaši zimu z dětství, také ksme ji měli podobnou, radostnou a promočenou, dokonce si myslím,, že jsme byly i šťastnější děti ve skromných podmínkách. Krásné nářečí - odkud? Také mi nedělalo problém.
Hana Rypáčková
12.1.2016 22:22
Hurá, rozuměla jsem všemi. Přeložila jsem i štrévy..Velmi mě to pobavilo. To byla pravá zima.
Zuzana Pivcová
12.1.2016 20:31
Ačkoliv tak částečně hovoří v práci naše sympatická ředitelova asistentka Hanička, jsou to přece jen jednotlivé věty, kdežto zde celý text. Ačkoliv pocházím z jiného kraje, na obdobné zimy vzpomínám stejně.
Alena Vávrová
12.1.2016 20:14
Vaše psaní v nářečí se mi moc líbí a nemám s tím problém. Na promočené a zmrzlé teplákovky a tatranky, na sáňkování do tmy, nebo lyžování bez hůlek, mám stejně pěkné vzpomínky.
Eva Mužíková
12.1.2016 20:01
Také jsem četla pomalu, abych porozuměla, ale vydržela jsem až do konce. Hezké vzpomínky, já jsem psala něco podobného v mém článku: Vzpomínky na zimu našeho mládí"...také jsem neměly jako děti nic na převlečení...
Jana Šenbergerová
12.1.2016 18:00
Přečtení vašeho článku mi dalo pěkně zabrat, ale stálo to za to. Myslím, že napsat to byla také pěkná fuška. Docela bych chtěla toto nářečí slyšet.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA