Jaroslav Seifert: Nejkrásnější ze všech bohů je láska
ILUSTRAČNÍ FOTO: topzine.cz

Jaroslav Seifert: Nejkrásnější ze všech bohů je láska

8. 1. 2016
básníci osobnosti poezie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Dostala jsem sbírku Maminka ve svých asi 7 letech a moc ráda jsem si ty krásné básničky četla a učila nazpaměť a prohlížela i krásnou ilustraci, jen už nevím, kdo to ilustroval.
Hana Rypáčková
Kolibříky byly vydávány hojně za socáče, ale to jaksi Seifrta nebralo....Četli jsme samizdaty.
Alena Várošová
Moc pěkně sepsané.Jeho básně mám ráda.
Jana Šenbergerová
Mám doma spoustu básnických "kolibříků", ale žádný není od Seiferta. Buď žádný nevyšel, nebo mi unikl, přestože také patří k mým oblíbeným básníkům.
Dagmar Bartušková
Vynikající básník.
Lenka Hradecká
"Kytičku fialek" jsem si vybrala u maturity a s věkem mě jeho verše dojímají ještě víc. Děkuji za připomenutí.
Hana Rypáčková
Nádherný článek.A ještě kniha prózy : Všechny krásy světa. Jedna z nejkrásnějších knih, které jsem kdy četla a ke kterým se stále vracím.
Hana Šorejsová
Pane Havlas, moc děkuji za článek. Jaroslav Seifert je můj oblíbený od dětství, "Maminčina píseň". Jako dívka jsem poslouchala v radiu, když říkával ..."slyším, co jiní neslyší". Byl to promne nejlepší český básník. Na starých schodech k Loretě blouznivou větu po větě do vlasů šeptáš komusi, kdo rozumět ti nemusí. Když ohlédneš se, kde jsi stál a co jsi dříve neviděl, anděla spatříš opodál, jenž stojí tu, však bez křídel.....nádhera.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%