FOTO: archiv autorky
Retro lyžování
8. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Broumová
11.1.2016 20:18
Mám vzpomínky jak přes kopírák, Hanko, díky. Jízda s vlastní kotvou, to bylo něco! Když někdo spadl, často se musel zastavit celý vlek a při opětovném spuštění spadalo pár dalších.
Jiřina Pilátová
9.1.2016 22:25
První lyže mi vyrobil dědeček,taky jen řemínky a komisňáky, Ale jezdila jsem, zároveň s klukama!!!!Taky občas vzpomínám na ty ZIMY, co bývaly dřív.
Zuzana Pivcová
9.1.2016 20:23
Věřím, že kdybych se nemusela odstěhovat v pubertě do jižních Čech, lyžovala bych dodnes, protože v Podkrkonoší to byla snad otázka cti. Dětské lyžičky s bačkorovým vázáním jsem měla už ve 4 letech. Dnes jsem se dívala na kluziště u Stavovského divadla. S bruslením jsem dopadla stejně jako s lyžováním. Dnes už historické lyže se špičkami máme schované v Týně na chalupě na půdě dodnes. :-)
Alena Várošová
9.1.2016 20:02
Jo,jo Hani,to bývalo.I když jsem nikdy pořádně nelyžovala byli jsme se školou na zimním výcviku ve Frýdlantu a tam jsem se učila lyžovat a lyže jsem měla vypůjčené.Běžky jsem potom za vdana měla vlastní,ale měla jsem je asi tak 5x na výšlapu a pak jsem je ještě zánovní i s botama prodala u nás mistrovi pro jeho ženu.
Eva Mužíková
9.1.2016 18:40
Hani, na všechny ty lyže si pamatuji, ale nikdy jsem vyznavačkou sjezdu nebyla. Běžky, to ano, dokonce i závody. Ale musím přiznat, že jsem nikdy v životě nepoužila vlek, nebyla příležitost a ani snad odvaha...
Marie Magdalena Klosová
9.1.2016 16:04
Pěkné vzpomínky.Mám podobné,i ta fotka mi připomíná "nástup"na svahu na lyžáku v 8.tř.Šlo mi to "jakž takž",ale vždy jsem měla spíš strach než než požitek z jízdy.Definitivně jsem s tím "sekla" ve 30 a vyměnila za běžky.Ty mám ráda dodnes,ale bohužel si jich moc neužiju.Sportu zdar! mm
Jana Šenbergerová
9.1.2016 14:17
Sjezdové lyžování šlo vždy mimo mě. Jezdila jsem jen na běžkách, což se mi moc líbilo. Svištět zasněženou krajinou bývalo úchvatné, horší to bylo na ledovce nebo když bylo třeba překonat příliš strmý kopec. Svou první a navíc kuriózní zlomeninu jsem si způsobila skoro na rovince až někdy po padesátce. Sjezdaře obdivuji a zároveň pokládám za šílence. Mě by z kopce na lyžích nedostal nikdo, ani kdyby mi hodně zaplatil. :-)
Alena Tollarová
9.1.2016 13:17
Hezké vzpomínání, Hanko. To s mým lyžováním to moc slavné nebylo a skončilo definitivně novou (dřevěnou) zlomenou lyží na lyžáku v 8. třídě.
VANDA Blaškovič
9.1.2016 12:44
Ahoj, Hanko! To je milé vzpomínání.... Já tedy až tak retro vzpomínky na lyžovačku nemám, i když jsme také lyžovali s našima a ségrama od mala. Spíš si pamatuji na hůlky dole s obrovskými kruhy s řemínky. Ale tu čepičku jsem také měla!...:)) To byla přeci paráda!...:))
Helenka Vambleki
9.1.2016 12:38
vlastní lyže jsem nikdy neměla, na lyžáku na základce jsem nebyla z finančních důvodů a teprve v prváku jsem mohla jet a lyže my půjčili z gymplu - lyžování mne ale nenadchlo a dodnes nebere :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Co pro vás znamená mít důchod „pod kontrolou“?
Mít jasno, kdy a kolik mi přijde peněz
Možnost si kdykoliv vybrat jen tolik, kolik zrovna potřebuji
Nemuset řešit složenky – platím jednoduše z účtu
Vědět, že se o své finance postarám i bez nutnosti kamkoliv chodit
Mít někoho, kdo mi poradí a vše vysvětlí
Tohle pro mě není důležité – zůstávám u hotovosti