Husa z paneláku
22. 7. 2012
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Várošová
19.9.2015 18:30
Pěkný,vtipný příběh.Taky jsme měly husy a krmily jsme je šlejšky,aby zesílily.Chovaly jsme je hlavně na peří,maso,husí sádlo.Nikdo je nechtěl zabít, peří se žehličkou přes mokrý hadr napařovalo a pak suché se dralo.Už si to moc nepamatuji,je to strašně dávno.
Díky za připomenutí,ať žijí mlhavé vzpomínky.
Alena Vávrová
19.9.2015 12:17
Jejda, Hani, tak na to jsem tenkrát ještě tady chyběla. Hned se mi vybavilo, jak se můj muž, milovník husí pečínky, rozhodl, že budeme taky chovat husy. Taky se to pak zvrhlo. Husičky byl jeho frajárky, dokud nepřišel z práce, nežraly a pak to bylo samé bi-bi-bi a ňu-ňu, ťuťu a neměl je kdo zabít. S naposledy objednanými 2 housátky přišlo i třetí, takové nedochůdče, ale vypiplala jsem ho, husy měly i svá jména - houser byl samozřejmě Gusta, husa Madla a ten skrček Pepík K.
Hana Rypáčková
19.9.2015 11:53
Pěkný příběh Hani. Mám před houfem hus s houserem v čele doposud respekt.Naposledy v Buku na Šumavě.Ještě se tam v zahradách bělaly husičky...
Nina Šachová
23.7.2012 16:55
Dojemné, máte krásný vypravěčský styl. I u nás se kdysi pěstovaly husy na zahradě, poslední na pekáč zbyl pajdavý zatloustlý husák, kterého jsme všichni milovali a on miloval nás. Rád se houpal mámě na klíně na houpačce a když zlobil, maminka křičela na celou zahradu:"Husáku....ty potvoro jedna....".A my zas křičeli na mámu, že jí asi brzy zavřou. U moci byl tenkrát Gustáv Husák.
Růžena Antlová
22.7.2012 19:11
Mám ráda vtipně napsané příběhy ze života a tento o huse k nim patří.Pěstovali jsme husy a můžu potvrdit že jsou chytré a také dobří hlídači.Kejháním upozorní na blízkost cizího člověka .
Zuzana Pivcová
22.7.2012 18:20
Jo, Hani, to se mi líbí, moc pěkně, vtipně a s výborným postřehem napsané. A i když už jsem mnoho let člověk městský a na správném venkově jsem vlastně nikdy nežila, potvrzuje to mé povědomí o husách, že jsou mimořádně chytré, takže mě tak může klidně někdo nazvat! Díky za vyprávění.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA