FOTO: archiv autora
Kouzlo časů minulých: Ta jižní Morava je krásná zem...
5. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Lancová
7.1.2016 19:04
Úvodní snímek mi připomněl obec Hnízdo, kde byl také státní statek. Při názvu Karlov už mi bylo jasné na 100%, že se jedná o mé milované znojemsko, kde jsem trávívala každé prázdniny u prarodičů. Ano, v této části okresu skutečně žádné lesy, jen pole, vinohrady a pravidelná letní sucha. :-)))
Zdenka Jírová
7.1.2016 01:53
Jižní Morava je má slabost, přestože žiji na úplně opačném konci republiky. Jezdívala jsem tam na prázdniny již jako dítě a zamilovala jsem si ji. Její písničky dodnes ráda poslouchám. V Brně jsem dva roky studovala, také mám hezké vzpomínky. Morava je krásná zem.
Marie Magdalena Klosová
6.1.2016 22:43
Připomnělo mi to náš "husarský"kousek po studiích.Chtěli jsme jít kamkoliv,jen nezůstat v Ostravě.Namanul se inzerát,ve kterém hledali manžele-učitele v Lanžhotě.Jižní Morava je sice krásná zem,ale nám čistokrevným Ostravanům bylo už po půl roce jasné,že nechceme být nikde jinde než v Ostravě.Odjeli jsme po prvním školním roce a na "jih" se vracíme jen koštovat vínko.mm
Alena Várošová
6.1.2016 20:43
Ne, jenom jižní Morava,ale každý kout naší země je svou krásou opěvován.Má své lesy,pole,luhy a háje,svá jezera,své řeky, potoky a oplývá takovým přírodním bohatstvím a zakoutími, za což jsme své Zemi vděčni.
Jana Šenbergerová
6.1.2016 19:49
Určitě každá krajina má své kouzlo, ale ta obdařená různými plody lidské práce je člověku vždycky bližší. Pěkný seriál.
Jarmila Peerová
6.1.2016 17:29
I já souhlasím,nejen že je Morava krásná zem,ale žijí tam přátelští a pohostinní lidé.Takové posezení s přáteli ve sklípku u dobrého vínka,při poslechu moravských písniček,to je relax na duši.
Ale není to jen jižní kraj,mám ráda Moravu celou a ráda se tam vracím.Díky za pěkné povídání...
Eva Balúchová
6.1.2016 16:30
Vypadá,že příběh bude pokračovat druhým,třetím....dnem.Budu se těšit.Ano jižní Morava je krásná zem!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA