Co byste letos měli vědět o své peněžence
ILUSTRAČNÍ FOTO: stock.xchng

Co byste letos měli vědět o své peněžence

2. 1. 2016
finance peníze
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Slavíková
Pro paní Houdkovou - je-li váš důchod hluboko pod hranicí chudoby, jak píšete, máte nárok na některou z dávek státní sociální podpory, např. příspěvek na bydlení. Stačí si o ni požádat (patří do kompetence Úřadu práce) a vaše situace se zlepší.
Jarmila Komberec Jakubcová
Pane Horáčku, víte ono tak nejde o náklady na stravu a přirovnávat vaši babičku s dnešními náklady je demagogie. Což ovšem určitě víte. Dnešní senior pokud platí náklady na bydlení 9tis.Kč a má důchod okolo 11tis.Kč a žije ám nemá často ani na jídlo a co třeba léky.V době vaší babičky byly léky zcela zdarma. Jetliže si žijete slušně je vám to přáno, ale občas se podívejte okolo sebe.Jak jsem jednou napsala - průměrně jsme snědly každý půl kuřete, já celé a vy nic. Určitě jste se průměrně najedl. Co v na to?
Vážený pan Horáčku, nemít svůj život posuzovat podle toho svého.I já si rozhodně nestěžuji, je to ale tím, že víc vydělávám než mám důchod.Ne každý ale může v 70 letech takto pracovat.Vy vždycky nás kritizujete, že si stěžujeme.Např. paní květa si nestěžuje ale jen konstatuje a já bych vám nepřála abyste žil z jejího důchodu.Asi byste změnil názor.Znám ve svém okolí mnoho osamělých žen, které denně přemýšlejí zda si mohou koupit o jeden rohlík víc.Prosím proto o trochu tolerance a pochopení i pro lidi na hranici chudoby.Děkuji.
Alena Várošová
Je zbytečné se k tomu vyjadřovat.Ti nahoře si to vymyslí pro svůj prospěch tak,aby nebyli ztrátovi,ještě nad vším vydělají a vše si nechají zaplatit.Na důchodce nikdo nebere ohledy,zda na to má. či ne.V mnoha případech je to tak.
Květoslava HOUDKOVÁ
Pane Horáčku - naše babičky vyžily s nízkým důchodem - určitě jim z něho většinu nespolykaly všelijaké poplatky apod. Nevím, zda jsem neskromná, když můj důchod je hluboko pod hranicí chudoby v ČR a podst. část nechám hned na poště.
Eva Balúchová
Lidu,jednu kávu týdně :-)
Lidmila Nejedlá
Takže nám přibude 140,- Kč . Když si ten jednorázový příspěvek rozdělíme. To mám čtyři kávy v mé oblíbené restauraci.
Jediné pozitivum - nebudu si muset pořád měnit občanku, ale nesnáším vozítka segway, nekouřím ale zvýší se mi zálohy na zdravotní a sociální, nepřekračuji rychlost 110km/hod. tak to se také netýká. Hodnotím 20% pozitivum, 80% negativum.
Květoslava HOUDKOVÁ
Peněženka na obrázku vypadá pěkně "nacpaně" - no, asi množstvím peněz v ní to nebude!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%