ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org
Proč nesnáším ty příšerné rachejtle
1. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
petr stejskal
9.2.2016 02:24
Nemám rád ohňostroje, neboť nechápu jejich smysl. Jen zvířátka mají z toho hrůzu. Chudáci musí pro jistotu do sklepa. Kdysi to vymysleli Číňani. Takovou hloupost a zbytečnost.
Alena Várošová
2.1.2016 14:55
Díky za článek pane Horáčku o rechejtlích.Byla bych nejraději kdyby střílení rachejtlí vůbec zakázali a ty peníze se věnovaly na důležitější účely.Ale to by z toho zase neměli nic výrobci a prodejci,takže se musíme přizpůsobit,narvat si do uší špunty a zalést pod postel i se psem.
Miroslava Jachimová
2.1.2016 12:45
Také je nesnáším, i když naštěstí nemám žádnou popisovanou negativní zkušenost. Vadí mi, že s odpalováním začnou obtěžovat již dopoledne a pokračují ještě celý Nový rok. A od té doby, co máme pejska, jsem na podobnou zábavu přímo alergická.
Eva Balúchová
2.1.2016 09:48
Včera ve zprávách jsem viděla záznam z Brna ze Svoboďáku a divím se,že se nikomu nic nestalo.Petardy lítaly nezřízeně,alkohol,veselí.Asi jsem zbabělec,ale bála bych se takového hemžení zúčastnit.
Panu Horáčkovi se nedivím,že nejde na ohňostroj do zátoky,po takové zkušenosti bych se taky minula.
Eva Balúchová
2.1.2016 09:39
Zuzko,mluvilo a dokonce se zpráva dostala i k nám na venkov.Každý rok si na paní vzpomenu a raděj nepřistupuji k oknu,jelikož je u nás dost pubošů,kteří(nevím kde přijdou k tolika penězům)milují střílení.Je to pro dospělé i zvířata strašně nepříjemné,ale snad bude zase rok klid.
Zuzana Pivcová
2.1.2016 08:30
Oficiální ohňostroj se mi líbí, i když v Praze mě na Nový rok hodně odradí ty tisícihlavé davy, jedoucí do centra. Co se týče světlic a jejich neodborného používání, do smrti nezapomenu na případ, o němž jsem četla někdy v 80. letech v Kriminalistickém sborníku, takže to nebyl žádný výmysl. Neodborně odpálená amatérská světlice tehdy, snad v Klatovech, vlétla na Silvestra do panelákového bytu a před zraky členů rodiny zabila mladou nastávající matku, které vypálila celé břicho. Nejspíš se o tom ani veřejně nemluvilo.
Květoslava HOUDKOVÁ
2.1.2016 05:09
Leden 1968 - pro nás změna bydliště - ze sever.Čech do Kaplice u Čes.Krumlova. Druhý den jsme se šli představit do nového zaměstnání a cestou nás zastila sněhová bouře s kulovým bleskem = přírodní ohňo-zdroj! Umělé rachejtle nemusím - taková "zábava" vždy šla mimo mne - "nekochám" se ani u okna a bouchání mne štve!
Jana Šenbergerová
1.1.2016 22:49
Miluji ohňostroje, ale vadí mi, že k pyrotechnice mají přístup laici a také děti. Vzhledem k tomu, že jde doslova o peníze vyhozené do vzduchu, klidně bych se bez nich obešla. Obyčejná bouřka je také krásná. Měl jste štěstí, že to odnesla jen nová bunda.
Ingrid Hřebíčková
1.1.2016 22:49
Připomíná mi to zážitek, když jsem škrtla sirku a vletěla mi jiskra do oka. Nosila jsem tenkrát kontaktní čočky a já v tom šoku měla strach, že mi propálila jiskra čočku. Šla jsem s krvavým okem k očnímu a povídám: "Ještě že jsem si nepropálila čočku (byly tenkrát drahé) a doktorka nade mnou nevěřícně zakroutila hlavou se slovy: "Snad oko?". Obojí bylo v pořádku. Do nového roku vám přeji jen samé hezké zážitky.
Hana Rypáčková
1.1.2016 22:33
Mě straší ty utrhané prsty. a líbí se mi ohňostroj s hudbou, jen těch vyhozených peněz je mi líto. Dost je těch soukromých, co dělají lidi na Silvestra.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA