Poselství zvonů. Aneb když zvony promlouvají
FOTO: Vanda Blaškovič - Chrám svatého Víta

Poselství zvonů. Aneb když zvony promlouvají

29. 12. 2015
Můj příběh Praha
Hodnocení:
(3.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Svátek Tří králů , středa 6.1.2016 Mimořádné zvonění v katedrále sv. Víta. Svátečním zvoněním, však bez zvonu Zikmund, svatovítští zvoníci a zvonířky budou zvát .účastníky na bohoslužbu začínající dnes v 18. hodin. 17:45 přesně – ZAČÁTEK ZVONĚNÍ – začíná zvonit zvon Josef a Dominik, končí společně se všemi zvony 17:47 – zvon Jan Křtitel – začíná zvonit, končí společně se všemi zvony 17:50 – zvon Václav – začíná zvonit, končí společně se všemi zvony 18:00 přesně – KONEC ZVONĚNÍ – končí všechny zvony najednou
VANDA Blaškovič
Tuto zprávu si dovoluji vložit do komentářů a moc děkuji!!! Dobrý den, Vando, občas nakouknu na i 60, přečtu si článeček, nerada ale píšu komentáře, i když vím, že bych měla, když mne článek nějak "zasáhne". Budu muset svůj přístup změnit, protože některý příspěvek, jako ten Váš, co jsem četla včera, mi doslova vyrazil dech. Byl o poselství zvonů. Krásně napsaný , až mi vběhly slzy do očí, jak emocionální a přitom prosté! Musel to být nádherný zážitek, se kterým jste se podělila s lidmi, kteří tam zrovna být nemohli, nebo ani nevěděli, jako třeba i my, že je možné se až na ochoz katedrály podívat a být přítomni zvonění...Těším se, že až pojedeme do Prahy a už po tolikáté se podíváme na Hrad, že tentokrát to bude i Praha z ptačí perspektivy ozvučená vyzváněním zvonů. Díky za tip i za uvědomění si skutečnosti, kolik dobra i zla už tyto zvony po staletí zvěstovaly....Díky a přeji hodně nevšedních zážitků, které pak "ztvárníte" na papír a nabídnete nám k přečtení, díky i za krásná fota k dokreslení prožitku. Krásný rok 2016! :-)
VANDA Blaškovič
Milý Lubomíre, čtu Tvoje Štěstenky a věř, že při nich mám stejné pocity jako pod zvony. Je to úchvatný zážitek. Jen mne trochu vadí, že se nevyspím...Děkuji, děkuji ,děkuji za vše....Vanda.
Lubomír Müller
Děkuji, Václavo Vando za lásku zvonů Tebou k nám zaslanou nejen ze zvonice sv. Víta, ale též ze zvonice Tvého srdce. Děkuji za poeticko zvonivý fejeton s foto průvodcem. Článek je perfektní a nebude asi nikdo z čtenářů, kdo by nezatoužil být tam také v ten moment, kdy zvony zněly až za obzor dálek a lásky přítomné. Nádherné. Díky. ♥
VANDA Blaškovič
Moc děkuji děvčata za milé komentáře. Ano, zvony jsou zvony a mají své kouzlo. Pokud to půjde, určitě se Michaelo včas ozvu. Jak jsem napsala, měla jsem pocit, že všichni lidé dobré vůle by tu měli být pod zvony s námi.
Jitka Chodorová
Ano Vando, nádherný zážitek a velmi dobře napsaný, díky.
Vladka Steinová
Nádherný zážitek a krásně popsaný.
Michaela Přibová
Vando, ještě ti chci říct až zase půjdeš ke zvonům, vem mě prosím sebou :-)
Dana Kolářová
Zajímavý zážitek.
Ingrid Hřebíčková
Připomnělo mi to píseň Marthy a Teny : Pravdou všech zvonů je znít a taky Marty Kubišové: A já prosím nechte zvony znít. Překrásné písně přesně jako ty zvony. A taky tvůj článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%