FOTO: Vanda Blaškovič - Chrám svatého Víta
Poselství zvonů. Aneb když zvony promlouvají
29. 12. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
VANDA Blaškovič
6.1.2016 09:12
Svátek Tří králů , středa 6.1.2016 Mimořádné zvonění v katedrále sv. Víta.
Svátečním zvoněním, však bez zvonu Zikmund, svatovítští zvoníci a zvonířky budou zvát .účastníky na bohoslužbu začínající dnes v 18. hodin.
17:45 přesně – ZAČÁTEK ZVONĚNÍ – začíná zvonit zvon Josef a Dominik, končí společně se všemi zvony
17:47 – zvon Jan Křtitel – začíná zvonit, končí společně se všemi zvony
17:50 – zvon Václav – začíná zvonit, končí společně se všemi zvony
18:00 přesně – KONEC ZVONĚNÍ – končí všechny zvony najednou
VANDA Blaškovič
4.1.2016 08:50
Tuto zprávu si dovoluji vložit do komentářů a moc děkuji!!!
Dobrý den, Vando,
občas nakouknu na i 60, přečtu si článeček, nerada ale píšu komentáře, i když vím, že bych měla, když mne článek nějak "zasáhne". Budu muset svůj přístup změnit, protože některý příspěvek, jako ten Váš, co jsem četla včera, mi doslova vyrazil dech. Byl o poselství zvonů. Krásně napsaný , až mi vběhly slzy do očí, jak emocionální a přitom prosté! Musel to být nádherný zážitek, se kterým jste se podělila s lidmi, kteří tam zrovna být nemohli, nebo ani nevěděli, jako třeba i my, že je možné se až na ochoz katedrály podívat a být přítomni zvonění...Těším se, že až pojedeme do Prahy a už po tolikáté se podíváme na Hrad, že tentokrát to bude i Praha z ptačí perspektivy ozvučená vyzváněním zvonů. Díky za tip i za uvědomění si skutečnosti, kolik dobra i zla už tyto zvony po staletí zvěstovaly....Díky a přeji hodně nevšedních zážitků, které pak "ztvárníte" na papír a nabídnete nám k přečtení, díky i za krásná fota k dokreslení prožitku. Krásný rok 2016! :-)
VANDA Blaškovič
3.1.2016 15:29
Milý Lubomíre, čtu Tvoje Štěstenky a věř, že při nich mám stejné pocity jako pod zvony. Je to úchvatný zážitek. Jen mne trochu vadí, že se nevyspím...Děkuji, děkuji ,děkuji za vše....Vanda.
Lubomír Müller
3.1.2016 11:20
Děkuji, Václavo Vando za lásku zvonů Tebou k nám zaslanou nejen ze zvonice sv. Víta, ale též ze zvonice Tvého srdce. Děkuji za poeticko zvonivý fejeton s foto průvodcem. Článek je perfektní a nebude asi nikdo z čtenářů, kdo by nezatoužil být tam také v ten moment, kdy zvony zněly až za obzor dálek a lásky přítomné. Nádherné. Díky. ♥
VANDA Blaškovič
3.1.2016 11:16
Moc děkuji děvčata za milé komentáře. Ano, zvony jsou zvony a mají své kouzlo. Pokud to půjde, určitě se Michaelo včas ozvu. Jak jsem napsala, měla jsem pocit, že všichni lidé dobré vůle by tu měli být pod zvony s námi.
Michaela Přibová
2.1.2016 14:07
Vando, ještě ti chci říct až zase půjdeš ke zvonům, vem mě prosím sebou :-)
Ingrid Hřebíčková
1.1.2016 22:34
Připomnělo mi to píseň Marthy a Teny : Pravdou všech zvonů je znít a taky Marty Kubišové: A já prosím nechte zvony znít. Překrásné písně přesně jako ty zvony. A taky tvůj článek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA