FOTO: Jaroslava Handlová
Štolová slavnost
29. 12. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
5.1.2016 00:13
Míšo, ten slavnostní průvod je jen v sobotu. V neděli jsou jen trhy, které však trvají celý advent denně. Pokud by tě zajímaly další informace, mrkni na odkaz http://www.drazdany.info/
Tam jsou aktuální informace. Např. teď se bude od poloviny ledna bruslit přímo v centru na Altmarktu a zdarma....vše o památkách atd.
Michaela Přibová
2.1.2016 15:48
Jaruško, zapomněla jsem se zeptat, to trvá jen jeden den tu druhou Adventní sobotu nebo celý víkend? Dík.
Michaela Přibová
2.1.2016 15:46
Jaruš, moc hezký článek a skvělé fotky. Návštěvu Drážďan si dám na příští rok. Děkuji.
Zdenka Jírová
31.12.2015 01:15
Němci si na průvody a oslavy potrpí. Mají je vždy připravené do nejmenších podrobností. No, německá důkladnost.
Jaroslava Handlová
30.12.2015 19:47
Evo M., máš správnou otázku. Původně pro tu historicky první štolu pro slavnost r. 1730 nechal August Silný vybudovat speciální obří pec. Novodobá slavnost se pak konala poprvé r. 1994 a od té doby se vylepšuje. Oni to nyní pečou z mnoha kusů plátů (asi okolo 8 kg) a pak to slepují sladkou hmotou a nakonec se to velmi silně pocukruje. Vždy je vybráno několik pekařství výhradně z Drážďan, která se na výrobě podílejí před zraky přísné komise. Je kolem toho ještě mnoho zajímavostí.
VANDA Blaškovič
30.12.2015 19:21
Jarko, to je paráda! Drážďanskou štolu miluji! Nabízeli ji i na cestovatelském festivalu Kolem světa v Praze. Fotografie se Ti hodně povedly! Chutnají sladce...jako štola!
Eva Balúchová
30.12.2015 19:18
To já jsem o slavnosti vůbec nic nevěděla a jsem moc ráda,že jsem se díky Jarce dozvěděla.Moc hezky jsi nám slavnost popsala i nafotila.Všechny uniformy jsou parádní a štola byla určitě taky výborná.Doufám,že jsi si dovezla nějakou dom.Příští rok jedem s tebou :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA