FOTO: Vladka Nováková
Talmud a Šulchan aruch
29. 12. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladka Steinová
31.12.2015 05:38
Ano, je v tom moudrost, více než cokoliv jiné, ale není to úzus. Šulchan aruch se dotkl lidových vrstev. A moje babička si z jidiš do češtiny zapisovala některá rčení.To je vše. Jarmilko, těším se na Tvoje postřehy odjinud, tedy z Izraele.
Zdenka Jírová
31.12.2015 01:03
Je to takové lidové doporučení, jak si uchovat dobré zdraví a veselou mysl.
VANDA Blaškovič
30.12.2015 19:14
Vladko, přečetla jsem si Tvůj článek s potěšením. Nad něčím jsem se pousmála, nad něčím zamyslela. Zajímavé, děkuji, ahoj!
Zuzana Pivcová
30.12.2015 18:33
Něco lze chápat jako etiketu stolování, něco působí navenek úsměvně, ale ve všem je moudrost, která má i současnému člověku (tedy mně určitě) co říci. Díky.
Vladka Steinová
30.12.2015 18:26
Dobrý večer, děkuji všem za milé příspěvky vážím si toho a jsme ráda, že je zájem o tuto tematiku, která ještě před několika léty byla tabu.Díky a vše dobré do roku 2016.Vladka
Alena Várošová
30.12.2015 18:25
Díky, paní Vlaďko za zajímavý článek.Mnoho věcí jsem nevěděla,ale ráda jsem si vše přečetla.5*
Jitka Chodorová
30.12.2015 15:59
Vladko,ráda jsem si tvůj článek přečetla, mnoho zajímavého jsem nevěděla,ale některé věci se dají tušit. Přeji Ti šťastný Nový rok, hlavně hodně zdravíčka, a možná si spolu dopřejeme i to moře, co říkáš?
Jitka Chodorová
30.12.2015 15:58
Vladko,ráda jsem si tvůj článek přečetla, mnoho zajímavého jsem nevěděla,ale některé věci se dají tušit. Přeji Ti šťastný Nový rok, hlavně hodně zdravíčka, a možná si spolu dopřejeme i to moře, co říkáš?
Jarmila Komberec Jakubcová
30.12.2015 15:50
Milá Vladko děkuji za krásný článek který potěšil moji duši. Chystám články z návštěvy Izraele s fotkami, po Novém roce je postupně uveřejním.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA