Talmud a  Šulchan aruch
FOTO: Vladka Nováková

Talmud a Šulchan aruch

29. 12. 2015
Náboženství Židé
Hodnocení:
(4.4 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Ano, je v tom moudrost, více než cokoliv jiné, ale není to úzus. Šulchan aruch se dotkl lidových vrstev. A moje babička si z jidiš do češtiny zapisovala některá rčení.To je vše. Jarmilko, těším se na Tvoje postřehy odjinud, tedy z Izraele.
Zdenka Jírová
Je to takové lidové doporučení, jak si uchovat dobré zdraví a veselou mysl.
VANDA Blaškovič
Vladko, přečetla jsem si Tvůj článek s potěšením. Nad něčím jsem se pousmála, nad něčím zamyslela. Zajímavé, děkuji, ahoj!
Zuzana Pivcová
Něco lze chápat jako etiketu stolování, něco působí navenek úsměvně, ale ve všem je moudrost, která má i současnému člověku (tedy mně určitě) co říci. Díky.
Vladka Steinová
Dobrý večer, děkuji všem za milé příspěvky vážím si toho a jsme ráda, že je zájem o tuto tematiku, která ještě před několika léty byla tabu.Díky a vše dobré do roku 2016.Vladka
Alena Várošová
Díky, paní Vlaďko za zajímavý článek.Mnoho věcí jsem nevěděla,ale ráda jsem si vše přečetla.5*
Marie Seitlová
Zajímavé čtení, moudré rady
Jitka Chodorová
Vladko,ráda jsem si tvůj článek přečetla, mnoho zajímavého jsem nevěděla,ale některé věci se dají tušit. Přeji Ti šťastný Nový rok, hlavně hodně zdravíčka, a možná si spolu dopřejeme i to moře, co říkáš?
Jitka Chodorová
Vladko,ráda jsem si tvůj článek přečetla, mnoho zajímavého jsem nevěděla,ale některé věci se dají tušit. Přeji Ti šťastný Nový rok, hlavně hodně zdravíčka, a možná si spolu dopřejeme i to moře, co říkáš?
Jarmila Komberec Jakubcová
Milá Vladko děkuji za krásný článek který potěšil moji duši. Chystám články z návštěvy Izraele s fotkami, po Novém roce je postupně uveřejním.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%