Dva alchymisté
FOTO: Socha Kellyho na Hněvíně. Gortyna pro Wikimedia Commons

Dva alchymisté

29. 12. 2015
historie mezi nebem a zemí
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Michaela Přibová
Mílí íčkaři, děkuji za příspěvky. Čerpala jsem z knihy Magická Praha - Angelo Maria Ripellino. Kdysi mi tu knihu poslala v italštině jedna profesorka se slovy: Je psaná nahrubo, nečte se dobře. A opravdu, v italštině to bylo peklo. Pak jsem ji sehnala v češtině. To bylo jen o málo lepší :-) Opravdu, nečte se dobře, ale je moc zajímavá.
Hana Rypáčková
Velmi zajímavé téma , prima Míšo. Vždycky si dál pátrám ....
VANDA Blaškovič
Michaelo, skvělý článek. Z čeho jsi čerpala? Mám E knihu Alchymisté nebo šarlatáni... Docela náročné téma, ale zajímavé. Děkuji.
Libor Farský
Moc děkuji za tuto poučnou zajímavost.
Zdenka Jírová
Zajímavý článek, něco jsem už o obou alchymistech četla, něco jsem si doplnila právě teď.
Hana Šorejsová
Míšo, moc děkuji , jak si doplnila Karlovo náměstí , jak si napsala k mému článku. Jsi skvělá ! Výborně a děkuji ! Hanka
Eva Mužíková
Míšo, člověk se stále učí...
Zuzana Pivcová
Člověk se na tyto osobnosti dívá poněkud zkresleně díky komedii Císařův pekař..., ale myslím, že skutečnost byla jiná, a to i u samotného Rudolfa. S takovými tajemnými dary se asi musí zacházet s respektem a pozitivním přístupem, kdo se jich pokusí zneužít, obrátí se proti němu. O tom jsem přesvědčena i dnes. Díky, Míšo, moc.
Jana Šenbergerová
Nejen "jejich životy jsou plné tajemna, hádanek, rozporů i zázraků." Každopádně zajímavé historické postavy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%