ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org
Zemětřesení v Česku? I tady padaly komíny
21. 12. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
22.12.2015 00:03
U nás jsem nezažila, ale vloni v Turecku ano. Seděly jsme v noci s kamarádkou ve věku mých dětí na postelích, mezi námi její syn a já jí dávala rady do života. Najednou se pode mnou zachvěla postel a vzápětí slyším, Alenko co to bylo? Začaly jsme řešit, co bychom měly dělat, kdyby se to opakovalo a bylo horší, ale naštěstí k tomu nedošlo. Ten divný pocit si vybavuji úplně přesně.
Zdenka Jírová
21.12.2015 23:09
Zemětřesení jsem naštěstí nezažila a myslím, že není o co stát. Jsem ráda, že naše země je mimo dosah těchto otřesů a přidávám tak další bod ve výpočtu kladů naší země.
Alena Vávrová
21.12.2015 22:15
Také jsem to zažila - křeslo stálo v rohu místnosti na parketách a pohnulo se se mnou. Bylo to večer a byla jsem sama doma a nevěděla, co se děje, zda se mi to jen nezdálo.
Hana Čadová
21.12.2015 21:12
Já jsem zažila zemětřesení v Praze v roce 1972. Seděla jsem v křesle, které se začalo hýbat. Maminka řekla, to je zemětřesení a měla pravdu.
Eva Balúchová
21.12.2015 19:33
Já jsem zažila jednou slaboučké zemětřesení v roce 1972.Zrovna jsme se chystali na vítání občánků.Byl to nepříjemný pocit i když trval chviličku.
Hana Rypáčková
21.12.2015 18:56
Já ne, ale sestra bydlí v 13. patře v českých Budějovicích a tam se jí několikrát už klepaly hrnečky o sebe a pak se to potvrdilo...Na řeckých ostrovech se trochu obávám..
Alena Várošová
21.12.2015 17:59
Zemětřesení jsem nezažila vČesku ,ale na Rhodosu,kde jsme seděly s kamarádkou u odpolední kávy venku u bazénu.Zadívala jsem se na okraj bazénu,kde v případě by bazém přetékal,tak je tam kolem bazénu vypouštěcí odtok a ten se klikatil,jak had.Kámoška seděla zády k pánovi s manželkou a důrazně mu říkala,ať do její židle pořád nežduchá a netřese s ní,že na to není zvědavá.To byly první dojmy a skleničky a hrnky nám poskakovaly na stole.Pak jsme se dozvěděly od českých číšnic,že to bylo zemětřesení a bývá tam častěji.
Zuzana Pivcová
21.12.2015 17:19
Zemětřesení jsem u nás zažila dvakrát, jednou na ubytovně v Č. Budějovicích někdy v 2. pol. 70. let, podruhé při pobytu v Mariánských Lázních začátkem ledna 1986. Obě se projevem lišila. V Budějovicích se rozhoupala postel, na které jsem seděla, v Mariánkách se v noci postel začala třást, jako kdyby s ní třásl nějaký obr ve výšce. Zvláštní projevy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA