FOTO: archiv autorky
Znáte podvodnice? Aneb vánoční cukroví z těsta kynutého pod vodou
13. 12. 2020Recept na toto vánoční cuktroví mám od své maminky, ta ho měla od svého táty, mého dědy, pekaře. A ten uměl péci! Toto cukroví máme moc rádi. Jednak je hotové "natotata" a nedává se do něj žádný cukr.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
13.12.2020 19:16
To je náhoda, zrovna jsem tohle pečivo asi před hodinkou dopekla :-). Akorát jsou to u nás podvodníci (rod mužský) a podle babiččina receptu jsem pekla z polohrubé mouky a vypichovala různé malé tvary. O plněných jsem neslyšela, to bude stát někdy v budoucnu za vyzkoušení :-). Děkuji a zdravím do teplých krajů :-).
Květuše Pinkasová
13.12.2020 18:05
Znám je jako KVASNICOVÉ bochánky taky ještě z dětství a stále peču... Recept o 3 dkg víc másla, se žloutkem, kuličky s vmáčknutým vlašským ořechem. Za horka kápnout rumem a cukrem nebo DIA... Skvělý recept Vando! Viděly jsme se v Poděbradech?
Jindra Hubačová
13.12.2020 17:25
Vando , díky za recept, již jsou Podvodnice upečené ! S těstem se krásně pracuje a cukrovíčko je křehoučké a výborné .
VANDA Blaškovič
13.12.2020 16:31
Jé, tak to mám radost z repete článku. Děkuji! Vladka se na nás již dívá z obláčku..Nevíte, děvčata, něco o Magdaleně a o Michaele P.? Podvodnice mám již napečené, dělala jsem je již 4x. Všechny totiž zmizly. A co vy, hospodyňky? Víte, že sejiž těším na sníh? Jasně že až doma. Ahoj!
Marie Bartošová
13.12.2020 11:45
Také jsem si recept přečetla až dnes. A divím se, že mohl někoho inspirovat k hašteření...Klidný advent s podvodnicemi i bez nich přeji nám všem :-).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA