FOTO: archiv autorky
Znáte podvodnice? Aneb vánoční cukroví z těsta kynutého pod vodou
13. 12. 2020Recept na toto vánoční cuktroví mám od své maminky, ta ho měla od svého táty, mého dědy, pekaře. A ten uměl péci! Toto cukroví máme moc rádi. Jednak je hotové "natotata" a nedává se do něj žádný cukr.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
VANDA Blaškovič
16.12.2015 18:27
Michaelo, u mne je to na začátku abecedy. Mne by trvalo dlouho, nežli bych se k Vám proklikala.... Nebo to neumím? Můžete mne proto, Michaelo, požádat o přátelství Vy?....:))
Michaela Přibová
16.12.2015 18:21
Vando, když budete tak hodná, tak číslo dejte, ale jenom aby vám někdo neublížil.
VANDA Blaškovič
16.12.2015 17:28
Michaelo, poznám to tak, že hned na začátku jsou tam např. 2 hodnocení a jedna hvězda. I Jiřinka napsala, jak se to dá matematicky spočítat z počtu hlasujících a součtu bodů. Tak tak, Michaelo. Ale u podvodnic je to docela jedno...:))) .Horší je to u Karlovy univerzity. Michaelo i ostatním, docela bych Vám dala tel. číslo, pokud budete péci...:)) že bych byla na drátě..:)
Michaela Přibová
16.12.2015 17:20
Vando, prosím, nezlobte se, ale mám skoro hloupou otázku. Zarazilo mne to hvězdičkování. Jak poznáte, že vám někdo dal jednu či pět hvězdiček? A kolik lidí vůbec "hvězdičkovalo"? Já moc u sebe na to nehledím. Když se mi článek u někoho líbí, ohvězdičkuji, aniž bych napsala ke článku komentář, někdy samozřejmě napíši i kladný komentář. Když se mi článek nelíbí, nedávám nic. Děkuji.
Alena Várošová
16.12.2015 17:06
Vando,možná si někdo myslí že nejvyšší hodnocení je 1*...... a vínové cukroví jsem tady dělávala.
Jitka Chodorová
16.12.2015 17:05
Díky Vando ještě jednou, však víš, taky se už do podvodnic pustím, ale všichni tu víme,že není podvodnice jako podvodnice, viď?
*****
VANDA Blaškovič
16.12.2015 16:41
Jani, co myslíš, u nás v kuchyni je také teplo..:)) Paní Hanko, řekla bych, že poloviční dávka je docela málo, ale také záleží, kolik cukroví vlastně potřebujete. Ale asi se opravdu lépe zpracovává, protože i já ho zpracovávám na polovinu a pak ty půlky spojím. Máslo musí být měkké. S tím bílým vínem to musí být zajímavé - to znamená, že se těsto zadělá a hned se peče? Jiřko, i já jsem koukala, že u jednoho staršího článku mi dodatečně přistála jedna hvězda..:) Ještě chci říct pro ty, které budou péci, aby raději dělaly kroužky - jsou totiž ještě křehčí nežli vykrajované. Cukroví je upečené, i když má stále bílou barvu, nehnědne, pouze malinko ze spodu. A Divoženko, žádné odmlouvání a hvězdičkuj!....:))
Hana Čadová
16.12.2015 15:03
Paní Vando těsto podvodnice znám a peču, ale z poloviční dávky. Hezky se s těstem pracuje. Podobné těsto je vinné - nepoužívá se droždí, ale 5 lžic bílého vína!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA