Pojďme ochutnat dobré a zdravé jídlo – lososa na rozmarýnu.
Potřebujeme:
pěknou porcí lososa, sůl, pepř, rozmarýn, hladkou mouku, plátek citronu, sádlo na smažení.
Postup:
lososa nejdříve opláchneme vodou a papírovou utěrkou důkladně osušíme. Pak rozřežeme na dvě porce a lehce zakápneme šťávou z citronu. Lososa osolíme, opepříme a posypeme sušeným rozmarýnem rozetřeným v dlani. Pak oba kousky obalíme v hladké mouce a dáme na rozehřátou pánev se sádlem smažit. Po zatáhnutí jedné strany často obracíme. Můžeme položit i na kant (na boční stranu), aby se lépe vysmažil.
Podáváme s domácím bramborovým salátem.
Losos by se klidně hodil i ke svátečnímu vánočnímu stolu.
Dobrou chuť!